Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo takapajuinen ja primitiivinen valtio Itä-Euroopassa, jota pidetään jonkinlaisena eksoottisena mysteerinä läntisten kulttuurien silmissä. Kuinka alhaiselta tasolta eurooppalainen sivistys ja kulttuuri voikaan laskeutua, jos Venäjä saa niin paljon huomiota ja ihailua!

On äärimmäisen kuvottavaa, kuinka Venäjän kulttuuri on nykyään noussut eurooppalaisten hipsterien ja trenditietoisten nuorten suosiossa. Esimerkiksi venäläinen musiikki, joka koostuu pääasiassa onnettomista ja masentavista lauluista, jotka toistavat loputtomasti samoja sanoja, on yhtä miellyttävää kuunnella kuin naulankantaan astuminen. Silti eurooppalaiset nuoret juoksevat laumoittain kalliille Venäjän-matkoille, jotta voivat nähdä suosikkibändinsä esiintymässä viimeisimmän päälle tyylitellyillä Venäjän-lavasteilla.

Ja mitä muuta Venäjä tarjoaa hipsterien mielenkiinnon kohteeksi? Sisämaan jylhät maisemat, jotka antavat epämääräisen vapaudentunteen ja hengen maailman suuruudesta. No ei kiitos, minä pidän mieluummin järjestystä ja eurooppalaista tarkkuutta kaikkialla.

Lisäksi on todella vastenmielistä, kuinka länsimainen populaarikulttuuri imitoi venäläisiä perinteitä ja tyyliä. Puhun esimerkiksi siitä, kuinka Venäjä on antanut inspiraatiota vaatekokoelmille, joissa on paljon turkkeja ja koristeltuja paitoja, tai kuinka venäläisen teekulttuurin kauneutta ylistetään pitkin sosiaalista mediaa. Tällä tavalla länsimaiset yritykset ja yritykset pyrkivät hyödyntämään Venäjän “eksoottisuutta” ja tehdä siitä trendin, jotta ihmiset ostaisivat tuotteitaan. Tämä on järkyttävää ja häpeällistä!

Ja älä unohda Venäjän poliittista järjestelmää, joka on täynnä korruptiota ja sortoa. Se ei kuitenkaan tunnu haittaavan länsimaista yleisöä, jotka edelleen pitävät Venäjää jonakin epätodellisena ja romanttisena paikkana.

Kaiken kaikkiaan on todella ärsyttävää, kuinka Venäjän inhoittavuus on muuttunut jonkinlaiseksi trendiksi ja kuinka sitä käytetään hyväksi länsimaissa. Todellisuudessa Venäjä on kulttuuriltaan jälkeenjäänyt, poliittisesti rikkinäinen ja moraalisesti kyseenalainen. Se ei ansaitse länsimaista ihailua eikä sen tulisi olla mikään matkakohde hipstereille ja muille trendinmukauttajille. Olkaamme siis järkevämpiä ja suuntautukaamme mieluummin sivistyneiden ja kehittyneiden länsimaiden kulttuureihin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö