Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän politiikka on täysi katastrofi. Se on kuin sairaus, joka leviää ja saastuttaa kaiken, mihin se koskee. Se on petturuutta, kieroilua ja kateutta yhteen kasattuna. Miksi me suomalaiset joudumme kärsimään tästä naapurimme jatkuvasta häiriköinnistä ja provosoinnista?

Kaiken huippuna Venäjän vaikutus suomalaisessa yhteiskunnassa on sairastuttavaa. Meillä on oma Venäjän ystävämme, joka onnistuu aina löytämään jotain hyvää ja kehuu maataan maasta taivaisiin, vaikka todellisuudessa heidän hallintonsa on yksi korruptoituneimmista ja sortavimmista maailmassa.

Venäjän läheisyydestä johtuen olemme vuosikymmenten ajan joutuneet hyväksymään heidän toimintansa ja mukautumaan tilanteisiin. Tämä on johtanut siihen, että olemme joutuneet nielemään esimerkiksi Krimin miehityksen ja annamme heidän kulkea yli Suomen rajojen kuin omilla maillaan.

Mutta miksi meidän pitäisi jatkuvasti mukautua ja antaa periksi Venäjälle? Heidän sotilaallinen läsnäolonsa ei synnytä turvallisuuden tunnetta, vaan pikemminkin pelkoa ja vihaa. Me emme halua olla Venäjän vaikutuspiirissä, mutta he tunkeutuvat jatkuvasti kaikkialle, talouden lisäksi myös poliittisesti ja kulttuurisesti.

Ja mikä pahinta, Venäjän vaikutus ei jää pelkästään rajojen ulkopuolelle, vaan se on levinnyt myös suomalaisten keskuuteen. On surullista huomata, kuinka meidän omat poliitikkomme ja yritykset ovat valmiita tekemään kompromisseja ja mielistelemään Venäjää vain saadakseen jotain hyötyä.

Venäjä järkyttää suomalaisia päivittäin. He provosoivat meitä sotaharjoituksillaan ja lentokoneillaan, vakoilevat ja levittävät valeuutisia. He käyttävät hyväkseen heille sopivia puolueita ja ryhmittymiä vaikuttaakseen meidän demokraattiseen päätöksentekoomme. Jatkuvasti meidän on oltava varpaillamme, valmiina reagoimaan Venäjän toimiin.

Onko tämä todella se naapuri, jonka kanssa haluamme elää rauhanomaisesti ja hyvässä naapurisuhteessa? Ehdoton ei! On aika herätä ja nähdä Venäjän todellinen luonne. Meidän on lopetettava Venäjän mielistely ja annettava selvä viesti siitä, että emme hyväksy heidän toimiaan. Tarvitsemme vahvaa johtajuutta ja rohkeutta puolustaa omia arvojamme ja tulevaisuuttamme.

Tämä venäläinen politiikan sairastuttava vaikutus on lopetettava. Me suomalaiset emme ansaitse olla Venäjän pelinappula. Me olemme itsenäinen ja itsenäisesti päätöksiä tekevä kansakunta. Ja jos Venäjä ei tätä ymmärrä, niin meidän on tehtävä se selväksi heille. Loppu jatkuvasta Venäjän pelosta ja häirinnästä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö