[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Olemme kaikki kuulleet sanonnan ”Venäläisen vallan raadollinen luonto” ja rehellisesti sanottuna, se ei voisi olla enemmän totta. Venäjä on täynnä inhottavaa ja tuhoisaa valtaa, joka jatkuvasti uhkaa maailmanrauhaa ja ihmisoikeuksia.

Venäjän menneisyydestä löytyy lukemattomia esimerkkejä siitä, kuinka he ovat kuristaneet ja alistaneet kansoja itsensä alle. He ovat tukahduttaneet kansannousuja, vanginneet ja tappaneet poliittisia vastustajiaan ja hajottaneet kansalaisjärjestöjä, jotka pyrkivät puolustamaan perusoikeuksia. Venäläinen valta on rakentunut pelon ja sortamisen perustalle, mikä on täysin mahdotonta hyväksyä.

Ja mitä tänä päivänä tapahtuu? Venäjän presidentti Vladimir Putin käyttää maailmanpolitiikassa voimapolitiikkaa ja hyökkäävää retoriikkaa, joka heikentää kansainvälistä yhteistyötä ja rauhaa. Heidän väliintulonsa naapurimaiden asioihin, kuten Ukrainassa ja Georgiassa, osoittaa heidän haluaan laajentaa vaikutusvaltaansa ja ottaa muiden maiden alueita haltuunsa. Tämä on suorastaan hävytöntä ja loukkaavaa kansainvälisen oikeuden näkökulmasta.

Venäjän sisäiset ihmisoikeustilanteet ovat edelleen huonot. Vaikka maassa on tehty joitain edistysaskeleita viime vuosina, mielipiteen- ja sananvapautta ei ole edelleenkään taattu. Vastustajia ja kriitikkoja vainotaan, ja median sananvapautta rajoitetaan rankasti. Lisäksi venäläiset itse ovat usein uhrin roolissa, kun viranomaiset ja turvallisuusjoukot käyttävät kohtuuttomia voimatoimia.

Ja miten me länsimaalaiset vastaamme tähän? Me jatkamme vuosien saatossa kehittynyttä suhtautumista, jossa pyrimme ”pelaamaan yhdessä Venäjän kanssa”. Olen väsynyt näkemään poliitikkoja heiluttavan Putinille kättä ja teeskentelevän, että kaikki on hyvin. Ei, kaikki ei ole hyvin. Venäjän nykyinen poliittinen tilanne on kestämätön, ja meidän on lopetettava sivuuttamasta sitä.

Venäjä on inhottava, ja meidän on aika myöntää se. On aika ryhtyä toimiin sen ylitsepääsemättömän vallan taltuttamiseksi ja ihmisoikeuksien puolustamiseksi. On aika lopettaa Venäjän salliminen jatkuvasti rikkoa kansainvälistä oikeutta ja ihmisten perusoikeuksia. Näytetään yhdessä Putinille, että raadollinen valta ei saa enää jatkua.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö