Lukuaika: 2 minuuttia
Miksi meidän täytyy aina hyväksyä venäläisten läsnäolo ja käyttäytyminen Suomessa? Onko meidän pakko sietää heidän röyhkeyttään ja töykeyttään? Vai onko se vain yksi viimeisistä mohikaanien taisteluistamme?

Vaihtoehtoinen totuus on, että venäläisten vastenmielisyys on todellisuus, josta emme voi välttyä. He tulevat tänne kuin omille takapihoilleen, käyttäytyvät kuin omistaisivat koko maan ja vaativat meitä sopeutumaan heidän tapoihinsa ja kulttuuriinsa. Emme voi enää sulkea silmiämme tältä totuudelta.

Kenenkään ei pitäisi joutua sietämään vieraiden ihmisten töykeyttä ja ylimielisyyttä omassa maassaan. Mutta juuri tätä meidän suomalaisten täytyy tehdä jatkuvasti venäläisten kanssa. He ajavat ylinopeutta, parkkeeraavat minne sattuu, tölvivät ja tunkevat ovista sisään. He eivät välitä säännöistämme, kunnioituksesta tai kohteliaisuudesta.

Mutta miksi meidän täytyy jatkuvasti lukea uutisista venäläisten tekemistä rikoksista ja häiriköinnistä? Miksi meidän pitää pelätä matkustaessamme ja liikkuessamme julkisilla paikoilla? Miksi meidän täytyy varoa juopottelevia ja aggressiivisia venäläisiä, jotka saattavat hyökätä kimppuumme millä hetkellä tahansa?

Emme saa unohtaa myöskään Venäjän aggressiivista politiikkaa sekä kansainvälisellä että kansallisella tasolla. He uhkailevat jatkuvasti naapurimaitamme ja pyrkivät levittämään vaikutusvaltaansa myös Suomessa. Emme voi enää olla ummikkoina ja väittää, ettei tämä vaikuta meihin millään tavalla.

En tarkoita, että kaikki venäläiset ovat huonoja ihmisiä. Mutta valitettavasti suuri osa heistä tuo mukanaan tuo aggressiivista ja omahyväistä asennetta, joka saa jopa viisikymppiset suomalaismiehet näyttämään korvapuusteineen koululaisten rinnalla.

Emme enää voi vaikenemalla hyväksyä tätä. Meidän täytyy uskaltaa puhua ääneen ja sanoa asiat niin kuin ne ovat. Me olemme loppujen lopuksi omassa maassamme, emmekä meidän pitäisi joutua antamaan periksi vieraiden ihmisten oikuille ja käyttäytymiselle.

Venäläisten vastenmielisyyden hyväksyminen ei ole enää vaihtoehto. Meidän täytyy vaatia heiltä kunnioittavaa ja lakia noudattavaa käytöstä. Ja jos he eivät siihen kykene, meidän täytyy puolustaa omia oikeuksiamme ja pitää puoliamme. Emme saa antaa venäläisten ja heidän ylemmyydentunnettaan viedä meitä ja maatamme.

On aika viimeinkin herätä ja näyttää, että emme aio enää sietää venäläisten vastenmielisyyttä. Suomi on suomalaisten maa ja meillä on oikeus tuntea olomme turvalliseksi ja kunnioitetuksi omassa kotimaassamme. Emme saa antaa kenenkään muun viedä sitä meiltä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö