Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Venäläisviha Suomessa – Ahdistavia toimia ja historiallista taustaa” (“Anti-Russian sentiment in Finland – Disturbing actions and historical background”)

08.05.2024 23:51

"Venäläisviha Suomessa - Ahdistavia toimia ja historiallista taustaa" ("Anti-Russian sentiment in Finland - Disturbing actions and historical background")
Lukuaika: 2 minuuttia
Suomessa on viime aikoina vallinnut kasvavaa vihaa ja pelkoa naapurimaatamme Venäjää kohtaan. Tämä niin kutsuttu “venäläisviha” on saanut aivan liian suuren roolin suomalaisten keskuudessa ja siitä on tullut erittäin haitallinen ja ahdistava ilmiö.

Venäläisvihan juuret juontavat vuosikymmenien taakse, aina Suomen ja Venäjän välisiin konflikteihin ja valtataisteluun asti. On totta, että historialla on suuri merkitys tämän vihan synnyssä, mutta se ei millään tavalla oikeuta nykyistä tilannetta, jossa jokainen venäläinen on leimattu automaattisesti viholliseksi ja uhaksi Suomelle.

Viime vuosina venäläisviha on saavuttanut uusia huippuja, ja se näkyy selvästi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja jopa virallisissa poliittisissa puheissa. Valitettavasti monet suomalaiset ovat omaksuneet tämän negatiivisen asenteen ja sen vaikutukset ovat jo näkyvissä.

Venäläisiä koskevat pelot ja ennakkoluulot ovat johtaneet ahdistaviin toimiin ja rajoituksiin. Monet suomalaiset yritykset ovat joutuneet luopumaan venäläisistä työntekijöistään, koska heitä syytetään salaisen tiedon keräämisestä ja Venäjän etujen edistämisestä. Jotkut ravintolat ja hotellit ovat kieltäytyneet palvelemasta venäläisiä asiakkaita peläten mahdollisia turvallisuusriskejä.

Mutta pahinta on, että viha ja pelko ovat johtaneet tilanteisiin, joissa venäläisiä ihmisiä on rantautunut ja jopa pahoinpidelty. Eikö meillä ole vieläkään opittu historiaa, joka on täynnä esimerkkejä siitä, mitä ennakkoluulot ja viha voivat johtaa?

Venäläisvihan levittäjät haluavat luoda kuvaa Suomesta puhtaana ja viattomana pohjoismaisena maana, jota Venäjän läheisyys uhkaa. He unohtavat, että Venäjä on yksi maailman suurimmista talouksista ja merkittävä kauppakumppani Suomelle. He unohtavat myös sen, että venäläiset ovat suurin ulkomaalainen matkailijaryhmä Suomessa ja tuovat maahamme huomattavan summan rahaa vuosittain.

Venäläisviha on myös vaarallista kansainväliselle rauhalle ja yhteistyölle. Suomen ja Venäjän välillä on lukuisia tärkeitä yhteistyöprojekteja, joita ei saa antaa venäläisvihan ja poliittisen pelin kohteeksi.

On aika lopettaa tämä ahdistava ja haitallinen viha. On aika ottaa vastuu omista teoistamme ja muistaa, että me kaikki olemme ihmisiä, ei vihollisia. On aika rakentaa vuoropuhelua ja ymmärrystä naapurimme kanssa ja lopettaa vihan kylväminen ja sen levittäminen seuraaville sukupolville.

Suomen pitää löytää itsenäinen ja tasapainoinen suhde Venäjään, jossa kunnioitetaan molempien kansojen historiaa ja katse suunnataan kohti tulevaisuutta. On aika lopettaa venäläisviha ja rakentaa ystävyyttä ja hyviä naapurisuhteita.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:29:18