Lukuaika: 2 minuuttia
Hei kaikille ja tervetuloa tähän artikkeliin, jossa tulemme tutustumaan vielä melko tuntemattomaan naapurimaahamme – Venäjään! Kyllä, se sama maa jossa sijaitsee Moskova ja Pietari, mutta samalla myös valtava kiehtova maailma täynnä yllätyksiä ja ennen kaikkea vitsikkäitä juoruja.

Ensinnäkin on todettava, että Venäjä on valtava maa. Se on niin suuri, että siinä on kaksi eri aikavyöhykettä. Jotkut sanovat, että se johtuu siitä, että venäläiset eivät vain osaa päättää, kumpi aikavyöhyke olisi parempi. Osa haluaa pysyä aina tunnin jäljessä ja toinen osa haluaa olla aina aikataulussa. Tämä aiheuttaa tietenkin haasteita esimerkiksi junamatkustajille, jotka voivat olla yhtä aikaa sekä myöhässä että aikataulussa.

Venäjä on myös tunnettu pitkistä talvistaan ja paukkuvista pakkasistaan. Silti venäläiset eivät kovista talviolosuhteista hätkähdä, he vain laittavat lisää vaatteita päälle ja jatkavat menojaan. Monet turistit ihmettelevät, miksi venäläiset ovat niin rauhallisia liikenteessä, vaikka lunta sataa ja teillä on valtava liukkaus. Tämä johtuu siitä, että venäläiset eivät pelkää lunta, vaan he pelkäävät sitä, mitä he saattavat löytää lumen alta – ehkä kadonneen avaimen tai jopa puolikkaan kadonneen sokkelen.

Monet ovat myös ihmetelleet, miksi venäläiset juovat niin paljon vodkaa. No, tämä johtuu siitä, että venäläiset ovat keksineet, että on paljon helpompaa tehdä lumiukko, jos sormet ovat hieman lämpimämmät. Siinä sitä ollaan, yksi viesti terrorismia vastaan – enemmän vodkaa ja ehkä jopa yksi lumiukko enemmän!

Venäjä on tunnettu myös upeasta taiteestaan ja kulttuuristaan. Mutta joskus taidemuseoiden ja teatteriesitysten sijaan venäläiset haluavat vain pitää hauskaa. Tämä näkyy esimerkiksi salaperäisessä piipahtamisessa, jossa ihmisiä kutsutaan saapumaan tapahtumaan tiettynä ajankohtana ja paikassa. Heillä ei ole aavistustakaan, mitä tuleman pitää, mutta se ei haittaa – kunhan on hauskaa ja saa nauraa yhdessä ystävien kanssa.

Mutta eikö Venäjällä ole myös poliittisia käänteitä ja jännitteitä naapurimaiden kanssa? Kyllä, mutta venäläiset tietävät miten suhtautua jännitteisiin. He vain kääntävät ne vitsiksi ja menevät baaritiskille tilaamaan lisää vodkaa. Ja miksi ei? Onhan tutkittu, että nauru on paras lääke kaikkeen.

Joten, rakkaat lukijat, vielä tuntemattoman naapurimaamme Venäjän valtava kiehtova maailma on täynnä huumoria ja hauskuutta. Kauniiden luonnonmaisemien ja mahtavan kulttuurin lisäksi Venäjä tarjoaa uskomattoman määrän tarinoita ja sattumuksia, jotka saavat meidät nauramaan ja ihailemaan tätä ainutlaatuista maata. Joten seuraavan kerran, kun matkustatte Venäjälle, muistakaa ottaa mukaan ripaus huumoria ja avoin mieli – se on paras tapa löytää se yllättävä ja viehättävä Venäjä, joka odottaa meitä kaikkia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö