Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa lukemaan artikkelia uudessa vieraskielisessä numerossamme! Tällä kertaa pureudumme Venäjän kiehtovaan maailmaan ja sen monikasvoiseen kulttuuriin.

Ensinnäkin, on myönnettävä, että venäjä on yksi maailman haastavimmista kielistä oppia. Monimutkaiset ääntämiset, slavoniset taivutusmuodot ja kyrilliset kirjaimet saavat usein aloittelevat venäjänopiskelijat pään pyörälle. Mutta älkää lannistuko, sillä venäjän kielen opiskelu palkitaan moninkertaisesti sen avulla pääsee sukeltamaan syvälle venäläiseen kulttuuriin ja ymmärtämään maan asukkaiden ajatusmaailmaa.

Venäläiset ovat tunnettuja kansanperinteistään ja rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Seuraavassa muutamia mielenkiintoisimpia piirteitä, jotka tekevät Venäjästä niin ainutlaatuisen:

Ensinnäkin, venäläiset eivät juo vain vodkaa. Kyllä, kyllä, saatat nyt huudahtaa hämmästyksestä, mutta on totta, että venäläiset ovat ajan myötä oppineet nauttimaan myös muista juomista. Tee on yksi venäläisten suosikkijuomista ja erityisesti vihreä tee hunajan kanssa on yksi perinteisimmistä juomista. Niin ja muistattehan, ettei teetä juoda ilman samovaaria ja teräslusikkaa, sillä muuten kohtaatte venäläisen emännän vihat!

Venäläinen baletti on yksi maailman kauneimmista. Piste. Jo pelkkä sana “baletti” tuo mieleen upeat valkoiset puvut, sulavat liikkeet ja klassisen musiikin. Venäläinen baletti on saavuttanut maailmanlaajuista mainetta ja se on yksi Venäjän kulttuurin kulmakivistä.

“Mutta entäs se kyrillinen kirjoitusjärjestelmä?” kuuluu epäilevä ääni taustalta. No, ei hätää, kyllä siihenkin tottuu ajan kanssa. Ja se onkin tärkeää, sillä Venäjällä kaikki on kirjoitettu kyrillisin kirjaimin, joten ilman niiden tuntemusta on hankala esimerkiksi liikkua vieraassa kaupungissa. Saatatte siis huomata, että opiskellessanne venäjää, avautuu teille samalla ovi ymmärtää Venäjää ja venäläisiä vielä syvemmin.

Ja lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, venäläiset ovat tunnettuja myös huumorintajustaan. Vaikka se saattaa tuntua tietyissä tilanteissa oudolta, on venäläinen huumori todellakin omaa luokkaansa. Venäläiset ovat mestareita nauramaan omille sekä muiden kustannuksella ja tämä on yksi heidän keinoistaan selvitä tiukoista tilanteista.

Näiden hauskojen ja mielenkiintoisten piirteiden lisäksi Venäjällä on tietenkin paljon muutakin tarjottavaa. Maan värikäs historia, upeat nähtävyydet ja herkullinen ruoka tekevät siitä ehdottomasti vierailun arvoisen paikan. Kieli on vain yksi osa Venäjän monimuotoista ja mielenkiintoista maailmaa, mutta sillä pääsee jo paljon pintaa syvemmälle.

Loppujen lopuksi voi siis todeta, että vaikka venäjän kielen opiskelu voi välillä tuntua kuin bussikuskilta oikeassa liikenteessä, se on kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoista. Syvällä venäläisessä kulttuurissa piilee valloittava salaisuus ja se palkitsee ne, jotka uskaltavat heittäytyä sen vangitsevaan maailmaan. Joten, sinne vain opiskelemaan venäjää ja pian olette alansa ammattilaisia sekä väkevien juomien että “hienostuneen baletin” saralla!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö