Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Venäjän mahtavalta ja mystiseltä maalta, jossa saa nauraa vedet silmissä ja ihmetellä ällistyksen vallassa. Jos olet kyllästynyt kaikenmaailman ulkosaarille ja turvakupliin, niin lähde seikkailulle naapurimaahanamme, jossa sattuu ja tapahtuu – ja välillä myös vähän omituisia asioita.

Venäjä on kuuluisa vodkastaan, mutta ei pelkästään siitä. Maassa on valtava määrä nähtävyyksiä, joista yksi suosituimmista on Punainen tori Moskovassa. Se ei kuitenkaan ole punainen vaan pikemminkin kirjava, sillä alueella seisoo muun muassa Kreml ja katedraaleja. Paikka on niin kaunis, että monet turistit jopa hyppivät ja loikkivat ilosta.

Venäjän historia on kiehtova ja täynnä värikkäitä hahmoja. Tämä näkyy myös maan monissa tarinoissa ja satuolennoissa. Esimerkiksi Baba Jaga, Venäjän oma mäkimekon ja pajavasaran heiluttelija, saa varmasti hymyn huulillesi. Hän asuu metsässä ja tarjoilee vierailleen vähän erikoisempia päivällisiä, kuten lasten varpaita ja krokotiilinpään makuisia jäätelöitä.

Venäjällä matkailijaa kohtaa usein myös yllättäviä tapahtumia. Esimerkiksi Pietarin kadulla saattaa yhtäkkiä törmätä karhuun tai vastaan tulla pakoileva pahantekijä, joka juoksee pakoon villisti huutavien poliisien perässä. Mutta älä huoli, tämä on vain osa maan eläväistä ja värikkästä kulttuurista.

Maan ruokakulttuuriin kuuluu muun muassa borsch-keitto, jota voi maistaa sekä punaisena että vihreänä versiona – huomiona, että vihreä versio ei sisällä krokotiilinpään makuisia jäätelöitä. Ja entäpä sitten paikalliset juhlat? Kesäisin Venäjällä vietetään mm. Juhannusta, joka on täysin erilainen verrattuna suomalaiseen. Venäläiset eivät tyydy vain kokkojen polttamiseen vaan käyttävät myös ilotulituksia ja kilpailevat siitä, kuka saa kerättyä eniten hyttysiä poskipäilleen.

Venäjällä on myös paljon uskomattomia luonnonihmeitä, kuten Baikal-järvi. Se on syvin järvi maailmassa, ja siellä voi tavata myös harvinaisia eläinlajeja, kuten Baikalin norpia ja Putinrinnekarhuja. Okei, viimeinen ei ehkä ihan pidä paikkaansa, mutta joskus Venäjällä kuulee tarinoita, jotka hakkaavat jopa parhaatkin vitsit.

Joten jos kaipaat seikkailuja ja haluat nähdä paikkoja, joita et uskalla edes kuvitella, suuntaa länteen ja tutustu ihmeitä täynnä olevaan Venäjään. Ole rohkea ja heitä itsesi tuntemattomaan, ja olet varmasti täynnä huumoria ja ihmetystä takaisin palatessasi. Venäjä ei ehkä ole helppo maa – mutta ainakin siellä saa hyvät naurut!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö