[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo valtava maa, jossa on enemmän jääkaappeja kuin asukkaita ja missä talvi kestää pidempään kuin suomalaisten itsesääli. Tässä maassa kaikki on suurta ja värikästä, oli kyse sitten upeista kulttuurinähtävyyksistä tai käsittämättömästä byrokratiasta.

Venäjä on historiallinen ja mystinen maa, joka on täynnä tarinoita ja salaperäisiä tapahtumia. Monet kiehtovat legendat ja satuolot ympäröivät tätä maata, ja jos uskomme kaikkea mitä kerrotaan, niin Venäjän kansa on yliluonnollisten voimien vallassa. Kuka tietää, ehkä Putin on itsekin taikavoimilla varustettu venäläinen versio Harry Potterista.

Venäjä ei kuitenkaan ole vain synkkien tarujen maa, vaan täältä löytyy myös iloa ja naurua. Venäläisillä on huumorintajua enemmän kuin kahvikuppeja Putinin kahvipöydässä. Itse asiassa venäläinen huumori on niin omintakeista ja kantaa niin vahvasti venäläistä sielunmaisemaa, että ulkomaalaiset eivät ymmärrä siitä yhtään mitään. Siksi venäläisten vitsit ovat kuin IKEAn rakennusohjeet: hankalia ja vaikeasti tulkittavia.

Mystistä maata ei voi ymmärtää ilman sen rikasta historiaa. Jos venäläiset pystyisivät raportoimaan jokaisesta historian strategisesta käännekohdasta, tarvittaisiin Yhdysvaltojen koko budjetti ja koko muumioperhe lukemaan niitä kaikkia. Mutta onneksi meillä on internet, joka tarjoaa meille vain pienen maistiaisen venäläisen historian moninaisuudesta. Muistatteko esimerkiksi Rooman valtakunnan? Venäjän historia on niin pitkä, että silloin roomalaiset eivät vielä osanneet edes kiinnittää todistajia crucifixioneihin oikein päin.

Venäjän kontrastit ovat myös oma lukunsa. Täällä rakastetaan sekä ylellisyyttä että yksinkertaisuutta – joskus jopa samassa lauseessa. Voit olla niin rikas kuin Bill Gates ja silti mennä metroon, jossa solmimattomat kengännauhat ovat suuri riskitekijä. Tai voit olla kuin maailman köyhin mies ja omistaa maailman hienoimman talon, jossa on lattialämmitys ja eksyneen huuhkajan museo.

Venäjällä ei myöskään tunneta terminologioita ”myöhästymisestä” tai ”jonottamisesta”. Jos olet koskaan joutunut jonottamaan poliisilaitoksella tai postissa, tiedät mitä tämä tarkoittaa. Venäläisessä kulttuurissa on omat sääntönsä, ja nämä säännöt muuttuvat päivittäin, joten menetämme koko ajan uusia mahdollisuuksia rikastua ja jonottaa.

Kaiken kaikkiaan Venäjä on mahtava, monipuolinen ja ainutlaatuinen maa, joka on täynnä historiaa ja kontrasteja. Täällä voit kokea kaiken yhtä aikaa: joko kauhistuttavan kylmää talvea tai kuumia juoppoja bileissä, järjettömän byrokratian tai upeita nähtävyyksiä. Ole siis valmis seikkailuun, sillä täällä asiat eivät mene aivan niin kuin suunniteltu, mutta lopputulos on aina jännittävä ja yllättävä – aivan kuten venäläinen vitsikin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö