Lukuaika: 2 minuuttia
Tervehdys Suomen kansa ja tervetuloa mukaan tälle matkalle villeihin vihreisiin Venäjän maisemiin! Kyllä, kuulitte aivan oikein, tänään lähdemme tutustumaan naapurimaamme eksoottisiin luontonähtävyyksiin. Mutta varokaa, sillä tämä matkaseura voi aiheuttaa kikatuksia ja mahakramppia!

Ensimmäisenä pysähdymme Karjalan Karjalohkareelle, joka on kuin suoraan Geishojen juoni antanemaan arvoituksellisuuteen. Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin valtava kiviröykkiö, jolla on oma myyttinen tarinansa. Kerrotaan, että Karjalohkareen sisästä löytyy salainen tunneli, joka johtaa suoraan suomalaisten ruokasäiliöihin. Ei siis ihme, että Venäjä on pysynyt terveenä ja rehevänä vuosikymmenien ajan!

Seuraavaksi suuntaamme kohti Saimaan karhunrautaa eli Valamoa. Tämä pyhä saari on täynnä luonnonrauhaa, mutta kannattaa olla tarkkana, sillä siellä saattaa törmätä todelliseen venäläiseen metsäneläimeen: karhutilaaja, joka kerää piikikkäitä marjoja mattoonsa ja viettää päivänsä juorulappujen kanssa. Ja hei, älä säikähdä, sillä rauta ei ole karhun vangitsija, vaan paikallisten munkkien temppelijiiri. Voi niitä villejä Venäjän juttuja!

Vielä ennen kuin alamme kaipaamaan suomalaista kulttuuria ja puhtaita vesivessoja, meillä on yksi pysähdyspaikka jäljellä. Tässä vaiheessa on hyvä ottaa esiin lämmittävä terminen pyörremyrsky, joka tunnetaan nimellä Baikal. Tämä maailman vanhimpiin kuuluva makean veden järvi on kuin taikamela tervassa. Sieltä löytyy huikeita luonnonvaraisia eläimiä, kuten hylkeitä, jotka ovat oppineet puhumaan karvalakkia, ja upeita maisemia, jotka saavat jopa suomalaisten suunnilta sanattomiksi. Siellä suomalaiset usein huokaisevat: “Oho, nämä vihreät maisemat ovat villitä!”

Kun matka on ohi ja olemme takaisin kotona, huomaamme, että meidän tulisi ottaa Venäjän luonto mukaamme, sillä seuraavaan matkaan saattaa sisältyä yllätyksiä, kuten pimeitä metsiä ja huippuvuorien rinteitä. Onneksi meillä on vielä ruokailla turskalaastilla ja kuunnella Venäjän herkullisia kansanlauluja.

Eikä unohdeta venäläisiä! Vaikka Venäjä onkin villi ja vihreä, sen asukkaat ovat ystävällisiä ja hymyileviä ja tarjoavat vieraillemme vieraanvaraisuutta, joka raastaa sydämen ilman suomalaisia apteekinlääkkeitä. Yksi neuvo kuitenkin, yritä pysyä lähellä venäläisiä ystäviäsi, koska he vievät sinut maagisiin paikkoihin, joissa ajatuksemme leikkivät villinä!

Lopuksi, kiitos kun liityitte tähän matkaan villeissä vihreissä Venäjän maisemissa! Toivomme, että se opetti sinulle ainakin yhden asian: Venäjä on villi, vihreä ja vitsikäs maa, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia. Siis lopetat hymyilemisen ja lähde alasti metsään, elämä on lyhyt. Terveisin, Venäjän luontomatkailijat.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö