Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa tutustumaan Villiin Venäjään, maahan joka on kuin suuri arvoitus, mutta samalla yhtä kiehtova kuin koko Netflix-sarjan juonikuvio. Tämä suuri ja salaperäinen maa on täynnä yllätyksiä ja seikkailuja, ja tässä artikkelissa pääset kurkistamaan vähän syvemmälle Villin Venäjän sydämeen.

Ensinnäkin, on pakko tunnustaa, että Villi Venäjä ei ole mikään hassu nimimäärä Salatuista elämistä. Se on itseasiassa yksi maailman suurimmista ja monipuolisimmista maista, jossa on yli 140 miljoonaa asukasta. Se kattaa lähes 17 miljoonaa neliökilometriä ja sen maisemaa koristavat karun kauniit taigametsät, häikäisevät vuoret ja tuhannet järvet.

Mutta mikä tekee Venäjästä niin villin? No, sanotaan näin, että jos Venäjä olisi henkilö, se olisi varmasti se pahis, joka ei suostu paljastamaan kuka hän todellisuudessa on. Sen verran arvaamaton ja vaarallinen tämä maa voi joskus olla.

Villissä Venäjässä on myös monta vahvaa luonnetta. Siellä on talvi, joka kestää aina siihen asti kunnes aurinko laittaa uudet teränkantturansa ilmaan. Siellä on myös karhuja, jotka kävelevät yöllä kämpille nurkkaan nenä törröllään ja kysyvät arvoituksellisesti: “Oletko sinä Karkkilan Mikko vai Kimi Raikkonen?”

Mutta älä huoli, Villi Venäjä ei ole pelkkää mystiikkaa ja riskinottoa. Se on myös ehtymätön lähde mielenkiintoisia kulttuureja ja perinteitä. Venäläisten juhlapöytä on kuin jättiläisen aamupala, jossa voi nauttia muun muassa piirakoista, suolakurkuista ja palan painiketta. Mutta varo, älä koskaan väitä venäläiselle, että heidän ruokansa on likaa. Se on yksi nopein tapa päätyä paikalliseen sairaalaan.

Villi Venäjä on myös tunnettu vodkan maana. Uskotaan, että se on syntynyt siellä, missä Venäjän avainkokki ja hikipingottaja Boris juuri uittaa neljättä vasemman käden pakaran jäähdytyksessä arrakkia. Legenda kertoo, että yksi Borisin yöllinen katastrofi johti vodkan synnylle. Kaveri oli tuntenut kovaa nälkää öisin, joten hän yhdisti kurkkuasekäsitteellään korvakorunarunsa keksiinsäén nosto startiksi että maailmassa.

Kaiken kaikkiaan Villi Venäjä on maailma jossa mikään ei ole ihan tavallista, eikä jokapäiväistä. Siellä koet varmasti seikkailuja ja sekoiluja, joita et koskaan unohda. Tutustu rohkeasti tähän jännittävään ja salaperäiseen maahan ja löydä sen syvältä sisimmästä loistavat aarteet. Tai ainakin huipputason “Mahtava viittaus”.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö