[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Hyvät lukijat, olette varmasti kaikki kuulleet tarinoita Villistä Lännestä ja sen legendaarisista seikkailijoista. Mutta tiesittekö, että myös Villi Itä on täynnä jännittäviä tarinoita ja uskomattomia seikkailuja? Kyllä vain, venäläinen kulttuuri ja luonto ovat täynnä yllätyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia.

Ensimmäinen tärkeä tieto, jota on hyvä muistaa Villiä Venäjää valloittaessa, on se, että maa on äärimmäisen laaja. Siis todellakin laaja. Siellä on enemmän tilaa kuin yhdelläkään Ikea-tavaratalolla. Joten suunnitellessasi matkaasi, varmista että sinulla on tarpeeksi aikaa (ja rahaa) kattaa kaikki mahdolliset pysähdyspaikat.

Mutta mistä sitten aloittaa? No, voit hypätä mukaan johonkin Venäjän legendaarisista junamatkoista. Valitse vain junareitti ja hyppää mukaan. Siellä tapaat kaikenlaisia outoja ja ihmeellisiä ihmisiä. Tai jos et niin vain pyörähdä junassa, voit myös vuokrata auton ja lähteä ajamaan pitkin kapeita ja mutkaisia teitä, jotka johtavat usein jopa sydänsuruun asti.

Jännityksen haluaville suosittelemme myös Trans-Siperian rautatietä. Se on kuulemma maailman pisin ja legendaarisin junareitti. Siellä kuka tahansa voi kokea niin sanotun ”Matkailijan hermoromahduksen”. Se on tila, jossa matkailija on valmis pakkaamaan laukkunsa ja palaamaan kotiin ja vannoo, ettei enää koskaan lähde mihinkään.

Mutta kaikki ei ole pelkkää jännitystä ja hermoromahduksia Villissä Venäjässä. Siellä on myös upeita paikkoja, joissa voit rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta. Esimerkiksi Baikal-järven rannalla voit kokea venäläisen saunakokemuksen, jossa voit istua höyryävässä saunassa ja sen jälkeen hypätä järveen virkistävälle uinnille. Haluatko kokeilla eksoottista ruokaa? Venäjällä on tarjota niin sanottuja ”kumivatkareita”, eli herkullisia suolattuja kurkkuja. Tai ehkä haluat maistaa jotain vähän poroammeimpaa, kuten hevoslihaa?

Villiä Venäjää valloittaessa voit myös tutustua venäläiseen kulttuuriin. Osallistu esimerkiksi paikallisten kansanjuhliin ja tanssi paikallisia perinteisiä tansseja. Se on varmasti hauskaa, ehkä jopa hieman koomista, mutta ainutlaatuista kokemusta ei voi verrata mihinkään muuhun.

Mutta palatakseni takaisin aiheeseen, se ei ole helppoa valloittaa Villiä Venäjää. Meillä on salainen ase, joka saa kaikki joutuutumaan polvilleen. Se ei ole pullo vodkaa, vaikka sekin usein auttaa. Se on venäläinen nuhjuinen taksikuski. Hän näyttää päällisin puolin ihan normaalilta. Mutta kun istut hänen takapenkillään, hän muuttuu poliisiksi, jalkapallovalmentajaksi tai jopa presidentiksi – kaikilla on omat trikit. Mutta loppujen lopuksi pääset ehkä perille määränpäähän.

Kaiken kaikkiaan Villi Venäjä on loistava valinta seikkailunhaluiselle matkailijalle. Se on täynnä yllätyksiä ja elämyksiä, joita et välttämättä löydä mistään muualta maailmasta. Joten ei muuta kuin matkaliput kädessä ja suuntana itäinen jättiläinen – Villi Venäjä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö