[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Hei sijoitusguru! Onko lompakossasi enemmän leIkkaa kuin lunttia? Eikö rahat tunnu riittävän edes pakastemaksaloihin? Ei hätää, taloudellinen sijoittaminen ei ole vain rikkaiden eliittiin kuuluvien hommaa. Minä, Suomen tunnetuin taloussavantti, olen valmis jakamaan kanssanne rahan kylvämisen salaisuudet.

Ennen kuin aloitat säästämään, varmista että lompakkosi on oikeassa paikassa. Ei siellä taskussa, vaan pankissa tai muussa turvallisessa paikassa. Vaikka roskiksen takana voisi olla hyvä piilopaikka, en suosittele sitä. Rahojen hävittäminen tarkoituksella on vain huono sijoituspäätös.

Seuraavaksi laadi taloutesi budjetti. Kuulostaa tylsältä, mutta se on tärkeää. Jos et tiedä mihin rahasi menevät, et voi myöskään löytää tapoja säästää. Ja ei, viiden euron lasku ei ole käsityönä tehtyä nahkalompakkoa, vaikka kuinka yrittäisit itsellesi valehdella.

Kun budjetti on kunnossa, on aika miettiä säästämisen aloittamista. Ei, et voi mennä suoraan torille myymään oman alakerrasi siemeniä. Säästöjen kerryttäminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Luota minuun, vaikka sitä euron kolikkoa ei kannata heittää kaivoon, ei se myöskään tunnu pahalta säästötilin pohjilla. Aseta itsellesi realistinen tavoite ja pidä siitä kiinni.

Kun olet säästänyt hikipisaroin ja kyynelein, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen: sijoittaminen. Ei, en tarkoita Loton pelaamista. Vaikka murheenkryynisi osaisivat ensimmäiseksi arvata oikeat numerot, ei se ole kestävä sijoitusmuoto. Sen sijaan selvitä, millaisia vaihtoehtoja markkinoilla on. Voit esimerkiksi sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin tai vaikka keksien myyntiin. Ota selvää riskitasosta ja seuraa markkinoiden muutoksia.

Ja nyt se kauan odotettu vinkki: osta alhaalta ja myy ylhäältä. Vaikka tällä tavallaan rikot myös kansainvälisiä ruokatrendejä, se on sijoittajan paras ystävä. Kun markkinoilla on laskusuhdanne, ostat halvalla ja kun noususuhdanne koittaa, myyt kalliilla. Ja jos markkina yllättää sinut täysin, voit aina valehdella ystävillesi ja sanoa olleesi täysin tietoinen tulevista tapahtumista.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä vinkkinä: älä koskaan laita kaikkia munia samaan koriin. Ei, en viittaa siihen vanhaan kansanviisauteen, vaan hajauttamiseen. Vältä liiallista riskinottoa ja hajauta sijoituksia eri kohteisiin.

Ja kaikista tärkein vinkki: älä ota opintovelkaa ja sijoita siihen kaikki rahasi. Vaikka oletkin suuri opiskelijayrittäjien roolimalli, kukaan ei halua syödä tyhjää lounaslaatikkoa Eikä se ole myöskään sijoittamisen oikea tarkoitus.

Näillä vinkeillä olet valmiina lähtemään taloudellisen sijoittamisen tielle. Muista, että sijoittaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea tuuria. Mutta jos se ei onnistu, niin aina voit huvittaa itseäsi laskemalla saamelaisten kukkaroosi. Onnea matkaan ja muista aina, että raha ei tee onnelliseksi. Paitsi jos sillä voi hankkia lisää keksipakkauksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö