Lukuaika: 2 minuuttia
Oletko kyllästynyt siihen, että joudut jatkuvasti huolestumaan maapallon tilasta ja omasta kulutuksestasi? Ei hätää, meillä on ratkaisu! Tässä artikkelissa jaamme sinulle parhaat vinkit kestävämpään arjen kulutukseen, jotka saavat sinut nauramaan ja säästämään samalla planeettaamme.

1. Nauretaan kulutushulluudelle!

Ensimmäinen askel kohti kestävämpää arkea on löytää huumoria nykyisestä kulutusyhteiskunnastamme. Joo, tiedämme, se voi olla vaikeaa, kun kaiken maailman mainokset huutavat uusia tuotteita ja trendejä päällemme. Mutta hei, hauskaa on edes yrittää!

Kokeile esimerkiksi seuraavaa: aina kun kohtaat houkuttelevan mainoksen uudesta vaatteesta, kuvittele sen päällä olevan hiiren, joka kiljuu “osta minut, osta minut!” Tai kun haluat ostaa uuden lelun lapsellesi, kuvittele sen olevan hullunkurinen kalkkuna, joka tanssii ympyrää huutaen “turhake, turhake!” Usko meitä, tämä harjoitus tekee kuluttamisesta huomattavasti hauskempaa.

2. Kierrätys pitää vireessä!

Joo, joo, tiedämme, olet kuullut tämän jo tuhat kertaa. Mutta hei, onko se väärin yrittää saada sinua nauramaan ympäristöasioilla? Me olemme ainakin päättäneet, että se on hauskaa.

Kokeile esimerkiksi tehdä kierrätyksestä kilpailu perheen tai ystävien kesken. Kerätkää kaikki mahdolliset kierrätettävät materiaalit ja yrittäkää tehdä niistä hullunkurisimpia ja epäkäytännöllisimpiä esineitä, joita voitte keksiä. Lopuksi äänestäkää, kuka on tehnyt hauskimman kierrätysluomuksen ja palkitkaa voittaja kotitekoisella mitalilla.

3. Tee itse ja säästä rahaa!

Kaikkihan tietävät, että itsetehty on mitä parhainta. Sinun ei tarvitse olla käsityönero tai kykenevä kokki tehdäksesi omaa tavaraa ja ruokaa. Kierrätyksestä puhuminen aikaisemmin sai meidät ajattelemaan, että voit myös käyttää vanhoja vaatteitasi ja kankaitasi uudelleen luodaksesi jotain aivan uutta.

Kokeile esimerkiksi ottaa vanhat farkkusi, leikata ne pieniksi paloiksi ja tehdä niistä hauskoja tyynyjä. Tai mikset loisi uutta ja trendikästä t-paitaa vanhasta paidasta ja lahjoittaisi loput materiaalit hyväntekeväisyyteen?

4. Vaihda lahjoja, ei rahaa!

Joulun jälkeen pankkitilisi saattaa kaipailla hieman lepoa. Onneksi on olemassa yksi tapa välttää taloudellisia ongelmia ja samalla auttaa ympäristöä – lahjojen vaihto! Sen sijaan, että käytät rahaa uusien lahjojen ostamiseen, järjestäkää ystävien ja perheen kesken lahjojen vaihtotilaisuus.

Kuka tietää, ehkä saatkin vihdoin sen pörröisen kaulaliinan, jonka ystäväsi sai kaksi vuotta sitten ja jota olet himoinnut siitä saakka. Voit myös luoda omia hauskoja lahjakategorioita, kuten “kiiltävät ja kiicsiävät”, “oudot ja ihmeelliset” tai “kaikki alle 5 euroa” ja tehdä vaihdosta entistä hauskemman.

Toivottavasti nämä vinkit auttoivat sinua hieman hymyilemään ja tuovat iloa arkeen ja ympäristöasioihin. Muista, että kestävämpi arki ei tarkoita luopumista hauskasta ja elämän nauttimisesta, vaan pikemminkin uusien tapojen ja ajattelutapojen löytämistä. Joten hyppää mukaan vitsikkääseen kestävän kulutuksen liikkeeseen ja anna tuleville sukupolville mahdollisuus nauraa yhdessä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö