Lukuaika: 2 minuuttia
Joskus taloudellisen elämäntavan ylläpitäminen tuntuu yhtä mahdottomalta tehtävältä kuin yrittää saada puolisoni viihtymään Ikea-tavaratalossa. Mutta ei hätää, tässä artikkelissa jaamme sinulle nerokkaita vinkkejä, joiden avulla voit säästää rahaa arjessa ja ehkä jopa saada puolisosi innostumaan Ikeasta.

1. Harkitse luomista

Okei, nyt etukeno, tämä ei tarkoita, että sinun tulisi mennä ja kasvattaa itse kaikki vihannekset ja hedelmät. Se tarkoittaa, että sinun tulisi harkita vaihtoehtoja luomutuotteille, jotka voivat olla hieman edullisempia ja silti yhtä terveellisiä. Ja jos oikeasti haluat palata juurillesi ja ruveta viljelemään omat ruokasi, niin go for it!

2. Unohda kalliit kuntosalijäsenyydet

Jos olet kuten minä, niin kun kuulet sanan “kuntosalijäsenyys”, niin ajatuksesi siirtyvät automaattisesti kohti vaatekaappiasi, joka on täynnä urheiluvaatteita, jotka olet ostanut, mutta joita et ikinä käytä. Säästä rahaa ja unohda kalliit kuntosalijäsenyydet ja löydä muita ilmaisia tai edullisia tapoja liikkua, kuten kävely tai pyöräily.

3. Osta kahvipavuja ja jauha itse

Suomalaisille kahvi on vähintään yhtä tärkeä asia kuin sauna ja salmiakki yhteensä. Joten sen sijaan, että ostaisit valmiiksi jauhettua kahvia hintaan, joka saa sinut pyörtymään, osta kahvipapuja ja jauha ne itse. Se voi vaikuttaa vaivalloiselta, mutta ajattele sitä kuin jumppaliikkeenä.

4. Sijoita kunnollisiin keittiövälineisiin

Kyllä, tiedän, että tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta parempien keittiövälineiden sijoittaminen voi todella auttaa säästämään rahaa pitkällä tähtäimellä. Rouva Kukkaronauha’s nimellä kulkeva halpa paistinpannu voi toimia väliaikaisena ratkaisuna, mutta se tulee todennäköisesti jouduttaa hautaan ennen kuin olet ehtinyt sanoa “Piltti”. Sijoita siis hieman enemmän rahaa laadukkaisiin keittiövälineisiin ja saat ne pysymään pidempään ja säästät siten rahaa pitkällä tähtäimellä.

5. Vältä pikaruokaa

Vaikka McDonalds onkin hyvä paikka tehdä pikainen käynti lähimpänä olevaan baariin tai työpaikalla, niin pikaruoka ei välttämättä ole paras vaihtoehto lompakollemme. Sen sijaan kokkaa kotona terveellisiä aterioita, joista riittää useammalle päivälle ja säästät rahaa ja ehkä jopa unohdat kaiken sen rasvaisen roskan, jota olet syönyt pikaruokaravintoloissa.

6. Osta käytettyjä kirjoja ja vaatteita

Kirjoja ja vaatteita voi löytää hyvässä kunnossa käytettyinä, ja samalla säästää merkittävän summan rahaa. Niin kauan kuin ne ovat ehjiä ja puhtaita, niin miksi maksaisit täyttä hintaa uusista? Joskus jopa kirpputoreilta voi löytää aarteita, jos vain olet valmis etsimään.

7. Tarkista internetistä tarjouksia

Internetin loputtomassa maailmassa on valtavasti tarjouksia, alennuskoodeja ja muita etuja, joista voit hyötyä. Tarkista siis aina ennen ostoksia, onko joku tarjous voimassa. Alennuskoodit ovat kuin Joulupukin lahjoja aikuisille – tai okei, ehkä hieman pienemmällä budjetilla.

Nyt sinulla on kaikki tarvittavat vinkit taloudellisempaan elämään. Ja se oli paljon helpompaa kuin saada puolisoni viihtymään Ikeassa. Voit kiittää minua myöhemmin tallettaessasi säästämäsi rahat tilille “I love Ikea”.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö