[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Oletko koskaan huomannut, että Venäjä ei lopu kuvista? Ne vain jatkuvat ja jatkuvat, kuin loputon tarina Putinin parrasta. Tuntuu siltä, että jokainen venäläinen on syntynyt valmiiksi valokuvaajaksi ja Instagram-tähtiin. Mutta tiedätkö mitä? Se ei haittaa, sillä näillä kuvilla riittää huumoria ja vauhtia jokapäiväiseen elämään.

Avaa Instagram ja kirjoita hakukenttään ”Venäjä”. Mitä näet? Ei satoja, ei tuhansia, vaan miljoonia kuvia. Kuvia Vladimirista karhun kanssa, Matrjoškoista ja sellaisista kadunmiesten haalareista, joita vain Venäjällä näkee. Mutta kuinka monta kuvaa tarvitaan, ennen kuin kyllästyt? Ei yhtäkään.

Venäjä on kuin suklaalaatikko, josta löytyy aina uusia herkullisia paloja. Joka kerta kun avaat hakukentän uudelleen, löydät jotain uutta ja ennen näkemätöntä. Ja mikä parasta, Venäjä ei petä koskaan. Se tarjoilee aina hulvatonta viihdettä ja ainutlaatuista kuvamateriaalia.

Kyse ei ole vain kauniista maisemista tai trendikkäistä ruokakuvista. Venäjä on täynnä omalaatuisia tapoja ja tilanteita, jotka saavat hymyn huulille. Niin kuin ne venäläiset, jotka menevät uimaan avantoon ja tekevät lumienkeleitä pakkasessa. Tai ne, jotka ottavat selfieitä karhun kanssa tai vaeltavat talvessa pelkkä rantasandaalit jalassa.

Venäläisten luovuus ja improvisointikyky pääsevät oikeuksiinsa näissä kuvissa. Ei ole olemassa tilannetta, johon venäläinen ei keksisi ratkaisua. Jos auto hyytyy keskelle moottoritietä, ei hätää, Venäjällä on aina apu lähellä. Jos puuteellinen tiemerkintä aiheuttaa hämmennystä, miksi ei vain maalata uudet viivat paikoilleen itse?

Ja kuvat eivät jätä ketään kylmäksi. On vaikea kuvitella mitään muuta maata, jossa ihmiset pukeutuisivat noin värikkäisiin asuihin ja poseeraisivat kameroille arkena. Venäjä on kuin ympärivuotinen Halloween-juhla, josta löytyy ideoita naamiaisasuihin vaikka kuinka pitkäksi ajaksi.

Eikä Venäjän kuvakulttuuriin kuulu vain itseironia ja huumori, vaan myös syvälliset ja koskettavat hetket. Venäläisten perhe- ja ystävyyssuhteet ovat vahvoja ja niistä välittyy lämminhenkisyyttä ja rakkautta. Etenkin vanhempien ja lasten välillä on nähtävissä liikuttavia hetkiä, jotka muistuttavat siitä, että Venäjälläkin on sydän, vaikka se ehkä välillä peittyykin karun ulkokuoren alle.

Joten arvon lukijat, vaikka Venäjän kuvaputki ei loppuakaan, ei se haittaa. Sillä se tarjoaa meille aina uuden seikkailun, johon voimme päästä osalliseksi. Niin kuin eräs venäläinen sanonta sanoo: ”Huumorintaju auttaa kaiken yli, jopa elämän yli, vaikka välillä onkin vain ruskeaa vettä.” Niin lapsellista ja niin totta.

Joten jos tunnet, että maailmasi kaipaa lisää värejä ja naurua, avaa hakukenttä ja kirjoita se sana, mikä ei petä koskaan. Venäjä. Oh! Sieltä löytyi jälleen karhu ja pappi bailaamassa yhdessä ja miehet laulamassa kaamoslaulujaan. En tiedä teistä, mutta minä painan nyt ”follow” ja valmistaudun seuraamaan tätä hulluuden riemukulkua.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö