Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Karun kauneuden maa – Tutkimusmatka Venäjälle”

09.05.2024 08:03

"Karun kauneuden maa – Tutkimusmatka Venäjälle"
Lukuaika: < 1 minuutti
Kuulkaa kuulkaa, arvoisat lukijat! On aika perehtyä itänaapurimme saloihin ja seikkailla karun kauneuden maassa – Venäjällä. Tämä kiehtova maa tarjoaa uteliaalle matkailijalle niin ilon kuin kauhunkin hetkiä. Valmistaudu siis matkaan kohti Venäjän mysteerejä ja käävännyräpuiden katveessa piileskeleviä karhuja!

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on tietenkin Venäjän ylpeys ja ilo – Moskova. Täällä pääsee ihmettelemään maailman suurinta ortodoksikirkkoa, Pyhän Paavalin katedraalia. Sen kultaiset kupolit houkuttelevat paikalle niin omat kansalaiset kuin turistitkin ihastelemaan sitä, miten uskonto ja ylenpalttinen loisto voivat yhdistyä yhdessä rakennuksessa.

Mutta älkää huoliko, Moskovassa ei tarvitse kahlata vain kirkkojen sisätiloissa, sillä kohtalaisen läheinen sijainti tarjoaa mahdollisuuden keskustaan tutustumiseen. Tee siis ketterät valmistelut, pukeudu muodikkaasti ja valmistaudu esimerkiksi venäläisen yöelämän värittämiin juhlallisuuksiin!

Venäjä tunnetaan myös vahvasta kulttuuristaan, ja siksi onkin suositeltavaa tutustua paikallisiin taidenäyttelyihin ja museoihin. Pietariin suunnatessa kannattaa ehdottomasti poiketa Eremitaasissa, jossa ihaillaan maailman suurinta taidekokoelmaa. Muina taidekohokohtina mainittakoon esimerkiksi Vodkan maailmanmestaruuskisat ja tietysti klassikko Dostoevskin “Rikos ja rangaistus”.

Mutta matka Venäjälle ei suinkaan ole pelkkää juhlaa ja rusketuksen saamista kätten takomisella. Maassa on myös omat vaaransa, jotka voivat aiheuttaa turhautumista ja mielipahaa. Esimerkiksi nälkävaivat ja kaamoskausi aiheuttavat paikallisillekin harmaita hiuksia. On myös suositeltavaa välttää matkailualueilla värikästä ja vuolasanaista kielenkäyttöä, sillä Venäjällä joku osaa aina suomea ja voi jäädä kiinni epäasiallisista lausahduksista.

Mutta ei hätää, karhut eivät ole vain stereotyyppisiä näkyjä Venäjällä. Maa tarjoaa myös upeita maisemia, kuten vuorten, vesistöjen ja metsien luonnonsuojelukohteita, joissa pääsee tutustumaan paikallisiin luonnon ihmeisiin. Ja hei, mitä olisikaan Venäjä ilman kaunista luontoa ja sen tarjoamia seikkailuja?

Nyt siis varausesineet esille ja matkaan kohti Venäjän karun kauneuden maata! Tulet varmasti takaisin muutaman kokemuksen rikkaampana ja ehkä jopa ihailemaan hatun alta sitä, miten suurta ja monimuotoista maailmaa tämäkin maa tarjoaa!

“Lähde siis Markovin markoilla ja Leninin sluibareilla tutkimusmatkalle Venäjälle – eikä kaduta!”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:04:27