Etusivu > “Kuinka Venäjä on katala maa” (How foul Russia is)

09.05.2024 13:35

Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen rajanaapurina Venäjä on aiheuttanut suurta harmia ja turhautumista aivan liian monta kertaa. Tämän katalan maan historia on täynnä kavalia ja petollisia tekoja, jotka ovat vaikuttaneet suoraan tai välillisesti Suomeen ja suomalaisten elämään.

Ensinnäkin, Venäjä on vuosien varrella miehittänyt ja sortanut monia Suomen lähialueita, kuten Karjalaa ja Inkeriä. Herättääkö tämä oikeutettua vihaa? Kyllä, ja sitä on täysin ymmärrettävääkin tuntea kohtalotovereitaan ja kansalliskielensä uhalla eläviä ihmisiä kohtaan.

Sitä paitsi, Venäjä myös pyrkii jatkuvasti vaikuttamaan Suomen poliittisiin päätöksiin ja sisäisiin asioihin, mikä on täysin häpeällistä. Onko oikein, että naapurimaa käyttää hyväkseen taloudellista ja sotilaallista voimaansa saadakseen haluamansa vaikutusvallan? Ei missään nimessä.

Ja kun puhutaan taloudesta, ei voi olla mainitsematta Venäjän öljyn ja kaasun tuontia Suomeen. Vaikka nämä raaka-aineet ovat tärkeitä energialähteitä, on naapurimme aina valmis käyttämään niitä poliittisen pelinappulana. Öljykriisit ja kauppasaarrot ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä haluaa kontrolloida Suomen taloutta ja sitä kautta koko maan toimintaa.

Entä länsimieliset suomalaiset, jotka haluavat ylläpitää läheisiä suhteita muihin länsimaihin? Venäjä ei ole koskaan hyväksynyt tätä ja on jopa syyttänyt Suomea NATO:hon liittymisestä, mikä on täyttä roskaa. Suomi on itsenäinen valtio, joka päättää omista poliittisista ja sotilaallisista liittoumistaan ilman Venäjän puuttumista.

Ja äänestäessämme EU-jäsenyydestä vuonna 1994, Venäjä käytti kaikki mahdolliset keinot vaikuttaakseen kansanäänestyksen lopputulokseen. Raivoittiko tämä suomalaisia? Kyllä, ja se on täysin ymmärrettävää. Naapurimme yrittää jatkuvasti sekaantua Suomen asioihin ja pakottaa maan toimimaan oman tahtonsa mukaan.

Ja kun puhutaan korruptiosta, Venäjä on yksi pahimmista esimerkeistä. Yrityksissä, joissa on mukana venäläisiä liikemiehiä, on usein ilmennyt lahjontaa ja muita epäilyttäviä, Venäjän valtion tuella tapahtuvia toimia. Onko oikein, että suomalaiset yritykset joutuvat alttiiksi tällaiselle käytökselle? Ei todellakaan.

Kokonaisuudessaan Venäjä on katala maa, joka haluaa hallita Suomea ja sen kansaa. Naapurimme on huijari ja petturi, joka ei kunnioita Suomen itsenäisyyttä ja kansalaisten itsemääräämisoikeutta. On aika näyttää, että olemme tarpeeksi vahvoja seisomaan omilla jaloillamme ja osoittamaan Venäjälle, että emme alistu heidän kataliin suunnitelmiinsa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:31:09