Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Maanisi Moskovasta Siberian saloihin – tutustu mystiseen Venäjään!”

09.05.2024 11:30

"Maanisi Moskovasta Siberian saloihin – tutustu mystiseen Venäjään!"
Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Venäjälle, ihanaan maahan täynnä väriä, kulttuuria ja mystiikkaa! Tämä vuodenajan tai vuosikymmenen maailman suurin massa –maassa on tarjolla jokaiselle jotakin, olipa sitten maaninen Moskovan kiertäjä, Siberiin salaperäisiin salaisuuksiin hullaantunut seikkailija tai vain yleinen utelias turisti.

Ensimmäinen asia, jonka huomaat maahan saapuessasi, on venäläisten mieltymys pitkiin nimiin. Ennen kuin tiedät, olet jo sijoittanut suuren osan rahallisista varannoistasi kohti Moskovan suurinta sanaa: “Красной-площади” (Kremliniä). Mutta älä anna tämän pysäyttää sinua, sillä tämä liian monta konsonanttia sisältävä kielellinen hirviö ei ole muuta kuin pelkkä punaista tarkoittava sana. Valitettavasti tämä myös tarkoittaa, että joudut maksamaan ystävälle, joka veikkasi lähemmäksi oikeaa määrää ruplia.

Kremlin lisäksi Moskova tarjoaa paljon muutakin nähtävää. Voit vierailla suuressa Leninin patsaassa, joka seisoo ylväänä paikallaan puistossa. Ota taskulamppu mukaan, sillä patsaan sisällä sijaitsee salainen tunneli, joka johtaa suoraan Vladimir Putinin pöydän alle. Kuka tietää, ehkä saat jopa pienen kurkistuksen Venäjän presidentin keskeneräisiin laulu- ja tanssiesityksiin.

Mutta Moskova ei ole ainoa paikka Venäjällä, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia. Siperia, tuo viileän kylmä ja salaperäinen alue, kätkee sisäänsä monta mysteeriä. Jos olet onnekas, voit ehkä törmätä legendaariseen Yetiin tai jopa päätyä seikkailemaan Venäjän vesivoimavarastoon. Voit myös kokea jännittäviä paikallisia perinteitä, kuten avantouintia tai karhun metsästystä paljain käsin. Huomaa kuitenkin, että vastoin yleisiä uskomuksia, siperiankarhu ei juurikaan välitä kylvystä tai halauksista.

Venäjän kulttuuri ja historia ovat myös ainutlaatuisia ja värikkäitä. Voit vierailla maan tunnetuimmassa uskonnollisessa paikassa, Pietarin valkoisessa ja kullatussa Jumalankuvassa, joka häikäisee kävijät kauneudellaan. Vaihtoehtoisesti, voit myös tutustua venäläiseen lähemmältä ja osallistua juhlallisiin juhliin, joissa vanhat ritarit ja tsaarit pysyvät hengissä lukuisien vodka-shottien voimalla.

Mutta olitpa sitten maaninen Moskovan kiertäjä tai excursiolta palaava seikkailija, muista ottaa myös hetki rentoutumiselle. Venäjä on tunnettu maailman parhaimmasta rentoutuksen muodosta – sauna, joka tunnetaan myös nimellä “банька” (banka). Kuulemme, että se on hyvin terapeuttinen kokemus, jossa saat lyödä itseäsi oksalla ja sitten juoda litratolkulla vodkaa. Uskomme kuitenkin vahvasti, että voit saavuttaa saman rentoutumisen vain makaamalla hotellihuoneessa ja syöden suklaata.

Yhteenvetona, Venäjän matka tarjoaa paljon jännitystä ja iloa kaikille. Mutta muistathan, että ennen kuin lähdet matkaan, varmista, että tiedät hyvin paikallisen kulttuurin ja tullien säännöt. Muuten saatat päätyä venäläiseen vankilaan, ja usko meitä, siperiankarhu ei ole kovin kiva pyromaani.

Mutta mikään ei voi estää sinua kokemasta Venäjän kauneutta ja ainutlaatuisuutta. Niin monta paikkaa nähtävänä, niin monta sanaa opittavana ja niin monta vodka-shottia juotavana. Joten hyppää mukaan tähän majesteettiseen ja mystiseen maailmaan ja nauti Venäjän matkasta – tai niin kuin venäläiset sanoisivat: “Прекрасное путешествие!” (ihanaa matkaa!)

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:05:30