Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Matka Itänaapurin ihmeitä kiehtovaan Venäjään”

09.05.2024 03:00

"Matka Itänaapurin ihmeitä kiehtovaan Venäjään"
Lukuaika: 2 minuuttia
Artikkeli Venäjästä kuuluu jokaisen matkustelijan bucket listalle – onhan se lähin itänaapuri ja täynnä ihmeitä, jotka vain odottavat löytäjäänsä. Voi siis sanoa, että Venäjä on kuin naapurin kummipoika: täynnä seikkailua, vauhtia ja yllätyksiä.

Matka Itänaapurin ihmeitä kiehtovaan Venäjään ei vaadi kuin rohkean mielen ja valmiuden sukeltaa maan upeaan kulttuuriin ja historiaan. Ja jos olet onnekas, saatat myös törmätä karhuun – tosin vain karaokebaarissa.

Venäjän pääkaupunki, Moskova, on kuin suuri leipomo, joka tarjoilee matkailijalle toinen toistaan upeampia herkkuja. Punaiset torit ja kullalla koristellut rakennukset tekevät kaupungista kuin suuren satukirjan, joka on täynnä mahtipontisia tarinoita ja värikkäitä hahmoja. Ja voi niitä tarinoita, joita paikalliset osaavat kertoa!

Monelle suomalaiselle tuttu nähtävyys Moskovassa on tietenkin Kremlin komea linna, jonka muurit ovat nähneet maailmanhistorian virstanpylväät. Mutta tiesitkö, että Kreml issä on myös kissakahvila, joka tarjoilee susiruokaa lähes sadan vuoden ikäisessä ympäristössä? Tämän kokemuksen jälkeen voit varmasti sanoa maistelleesi Venäjän historiaa, kirjaimellisesti.

Vaikka moni saattaa ajatella Venäjän olevan pelkkää betonia ja kylmyyttä, on maassa myös hyvin erilainen puoli – ja sillä ei ole mitään tekemistä vodkan kanssa. Pietari, eli Venäjän “ikkuna Eurooppaan”, on täynnä elävää kulttuuria ja värikästä arkkitehtuuria. Jos sinulta löytyy taiteenlukutaitoa, saatat bongata jopa katutaiteilijoita ja katusoittajia, jotka tarjoilevat ilmaista viihdettä ohikulkijoille.

Ja jos olet kiinnostunut venäläisten perinteistä ja kulttuurista, kannattaa ehdottomasti vierailla venäläisessä sauna eli banyassa. Tässä saunassa ei kuitenkaan istuta lauteilla ja heilutella vastoja, vaan hikoillaan silkkaa luksusta ja nautitaan perinteisestä löylynläimäyksestä. Ja arvatkaapa mitä? Voit jopa saada ernuvoniikkaa eli melanoma hieronta, joka lupaa tehokkaan elämänmuutoksen – tai ainakin puhtaan hipaisun hikiseen olemukseesi.

Ja sitten totta kai se karhu. Vaikka Venäjä tunnetaan vahvasta juomakulttuuristaan, ei karaokella pönötettävää hyvää seuraa voi unohtaa. Venäläiset rakastavat laulaa karaokea ja vaikka et itse olisi taituri, ei haittaa – painonsa kultaa on kaunis ääni, mutta hyvä meininki on paljon tärkeämpää. Ja kuten todettua, voi siellä karaokebaarin nurkassa kohdata itsensä karhun – jopa kirjaimellisesti, sillä Venäjällä karhut ovat suosittuja lemmikkejä.

Joten käyntikortteja ja bisseä Tik Tok! Jos haluat kokea Itänaapurin ihmeitä kiehtovan Venäjän, varaa lippusi ja sukella seikkailuun! Ja muista, että mikäli katsot Putinia silmiin, joudut täyttämään lupauksesi ja juomaan vodkan loppuillan. Mutta hei, sehän vain kuuluu Venäjän matkustuspakettiin – ei siis muuta kuin Nasdarovje!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:12:05