Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Matka mystisten maan rajojen taakse – Venäjän salaperäinen sielu ja kiehtova historia”

09.05.2024 13:46

"Matka mystisten maan rajojen taakse - Venäjän salaperäinen sielu ja kiehtova historia"
Lukuaika: 2 minuuttia
Tiedättekö, hyvät lukijat, miltä tuntuu kulkea Venäjän rajan yli? Jännitystä, ihmettelyä ja ehkä hieman mystisyyden tuntua. Siellä minä seisoin passi kädessäni ja kurkotin kohti suurta ja mahtavaa naapurimaan porttia. Sydämeni pamppaili malttamattomuudesta ja mieleni täyttyi uteliailla ajatuksilla. Mitä kaikkea venäläiset ovat keksineet ja kokeneet historian saatossa? Millaisia salaisuuksia he kätkevät tietämättömiltä ulkomaalaisilta?

Astelin tietämättömänä rajamiehen luokse ja esitin hänelle kysymyksiä kuin ammattimainen tiedetoimittaja. “Hei hyvä herra, oletteko te nähneet karhuja rajanylityspaikalla?” Rajamies katsoi minua ihmeissään ja vastasi, että ei ole koskaan törmännyt karhuun, vaan nähtävästi karhut pelkäävät rajavartijoita. No johan nyt jotain! Olin pettynyt, sillä olin jo kuvitellut, miten hauska on ottaa selfie karhun kanssa ja saada Instagram tili räjähtämään.

Rajamies hymyili ja ojensi minulle passini takaisin. “Hyvää matkaa Venäjälle”, hän toivotti minulle ystävällisesti ja ennen kuin astuin rajan yli, hän lisäsi vielä: “Mutta muista, ethän paljasta venäläisten salaisuuksia ulkomaailmalle.” Vilkaisin hämmentyneenä rajamieheen ja nyökkäsin myöntyvästi. Enhän tietenkään pilaa tätä jännittävää matkaani paljastamalla mitään arvokasta tietoa.

Veneillessäni Venäjän suurilla järvillä ja väistellessäni laivoja, jotka kuljettivat salaperäisiä matkustajia tuntemattomia kohteita kohti, aloin pohtia Venäjän historian merkitystä. Kuningattaret, sotapäälliköt ja taiteilijat ovat jättäneet jälkensä maan monimuotoiseen historiaan. Mutta mitä kaikkea muuta tähän mystiseen maahan mahtuu?

Sisäisissä pohdinnoissa vältin törmäyksen paikallisen kalastajan kanssa, joka heilutti minulle ystävällisesti ja näytti isoa kaloja, joiden koko oli yhtä suuri kuin minä. Astelin laiturille vastaanottamaan häntä ja kaunista kalasaalistaan ja päädyin kalaan jo ennen kuin olin edes käynyt venäläisen kaupungin ravintoloissa. Kuinka suurena todellakin sain ilon, kun paikallinen perhekokki loihti minulle kulhoon vastakeitettyjä katkarapuja ja muita herkkuja rikkinäisestä kalasta.

Venäläisen keittiön jättiläiset towards I pohdittiin kävellen pitkä kaupunki paved streets in the suuntaan joka toi ison itsenäisen portin to the railnway, kuten on aina todella monen maan käytäntö ja jopa minulle pienen merenneidon suomi kielisenä ponnahti mieleen kaunis suuri Venäjän maan historia. Jokasen deikä 1917 oli ensi kertoista maailman luokan jästit meitä kaikkia. Hyllyillä oleva oli onneksi todella spesiaalinen silloinen pallelikin – se tosi vanha hienovalkoinen suurvalta jokaisen maan historiassa., mikä tosin on erittäin askeleena hämmästymään.

Venäjän matkani paljastui kiehtovammaksi kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Oppaikseni sain ystävällisiä venäläisiä, jotka kertoivat minulle tarinoita maansa menneisyydestä ja nykyhetkestä. Sain maistaa venäläisiä erikoisuuksia, kuten borssikeittoa ja pelmeniä, ja uskallan sanoa, että ne ovat maailman parhaita ruokia.

Mutta kyllä te, hyvät lukijat, tarvitsisitte kokemuksen viisaista venäläisistä, jotka varjelevat maan salaisuuksia kuin silmäteräänsä. Mutta mitäpä minä, teidän nöyrä tarinankertojanne, kuten olisin voinutkaan odottaa, koska tämä julkaistu lehti kauniiseen kaupungissa on huikean suosittu ja kaunis yltäkylläisyys. Joten suurkiitos ja toivottavasti te voitte sekä elämä että kaikille hyvä, että voitte vielä jututtaa meitä, vaikka ette voi sittenkään kysyä, työskentelisimmekö vielä tänäänkin kehrätyinä katkaravuista!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:55:24