Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Venäjä valtavana maana: historiaa, kulttuuria ja nykypäivää”

09.05.2024 10:25

"Venäjä valtavana maana: historiaa, kulttuuria ja nykypäivää"
Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on valtava maa, jonka koko vain saa suut loksahtamaan auki. Onhan se yksi maailman suurimmista valtioista ja käsittää yli kaksi miljoonaa neliökilometriä. Siis kaksi miljoonaa! Se on niin suuri, että aina välillä tuntuu siltä, että Venäjä on vienyt osan naapurimaiden maista tietämättäni. Ehkäpä seuraavan kerran kun herään, Suomi onkin osa Venäjää ja Putin on meidän uusi naapuri.

Historiaa Venäjällä on toki myös valtavasti, eikä sekään mikään ihme, kun ottaa huomioon maan koon. Venäjän historia on kuin pitkä tarina, joka kertoo aina jostakin suuresta ja mahtavasta. Ensinnäkin on koko tarina Tsarinvaltakunnasta, jossa kaikki vaateet olivat turkiksia ja Pietari Suuri näytti aina kuin olisi mennyt taisteluun jääkiekkomailan kanssa. Sitten on tietysti tapahtunut Neuvostoliiton hajoaminen ja monille tulee mieleen vain yksi asia: vodka. Mutta kyllä siellä on ollut muitakin asioita, kuten puna-armeijan hymyilevä herra ja järkyttävän paljon maatalouskoneita. Ja kaikesta huolimatta Venäjä on selvinnyt kaikista näistä koettelemuksista ja Putin on edelleen vallassa.

Mutta eihän Venäjä ole pelkkää historiaa, vaan myös nykypäivää. Venäjällä on paljon upeita kaupunkeja, kuten Moskova, jossa voi käydä ihailemassa Kremliä ja sen ympärillä olevia upeita sipulikupoleja. Tai sitten Pietari, jossa voi kokea aidon venäläisen arkirytmin seuratessaan ihmisiä juoksemassa metroon kiireessä ja kuullessaan jatkuvaa perunabiisin soidinmenoa. Ja eikä Venäjällä ole pelkästään kaupunkielämää, vaan maassa on myös upea luonto, joka levittäytyy ympäriinsä kuin Lahti suomalaisten juhannuksena. Venäjän karhut ja susia kuitenkin näkee vain todella harvoin, eli niitä ei tarvitse pelätä, vaikka joutuisikin keskelle metsää ystäväporukan kanssa.

Mutta eikö Venäjän kulttuuri ole pelkästään vodkaa ja kaljaa? No, tietenkään ei ole. Vaikka viinapullo kädessä voi olla houkutteleva ajatus, Venäjän kulttuuri on paljon muutakin. Siellä on vanhoja ortodokseja kirkoissa polvistumassa ja tekemässä ristinmerkkejä kuin olisivat Oddsin keikan alussa. Siellä on myös maailmankuuluja taiteilijoita kuten Tšaikovski ja Dostojevski, jotka molemmat ovat tietty täysin erilaisia persoonia. Ja tietysti on myös ballettia ja balettitanssijoita, jotka osaavat pyöriä ja heilauttaa jalkaa ilmaan kuin minä en osaisi edes maata hiirenhiljaa.

Lyhyesti sanottuna, Venäjä on valtava maa täynnä historiaa, kulttuuria ja myös hauskoja nykypäivän juttuja. Siellä voi koska tahansa törmätä puolialastomaan vanhukseen uima-altaassa tai ihmetellä, miksi Putinin patsaat ovat kaikkialla. Mutta yksi asia on varma, Venäjä ei jätä ketään kylmäksi ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen maa. Tai miksei voisi muuttaa sinne, kunhan saisi ensin opeteltua venäjänkielen ja kestää -30 asteen pakkaset. Onnea matkaan!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:51:08