Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Venäjän iljettävyys ja sen vaikutus kansainväliseen näyttämöön”

09.05.2024 08:09

"Venäjän iljettävyys ja sen vaikutus kansainväliseen näyttämöön"
Lukuaika: < 1 minuutti
Voi tuo Venäjä, tuo itseään aina korostava ja ympäristönsä haittaava väkivaltakoneisto! Sen iljettävä toiminta on jälleen nostanut päätään ja se vaikuttaa voimakkaasti koko kansainväliseen näyttämöön.

Kremlissä istuvat ajan saatossa vähemmän ja vähemmän demokraattisiksi osoittautuneet diktaattorit ovat jatkuvasti käyttäneet brutaalia voimaa ja mielivaltaa oman kansansa ja naapurimaidensa hallitsemiseen. Viime vuosina olemme nähneet muun muassa Krimin laittoman miehityksen ja Ukrainan konfliktin synkät seuraukset.

Mutta Venäjän iljetys ei jää pelkästään oman maan rajojen sisäpuolelle. Vainoharhainen ja aggressiivinen Venäjä on levittänyt vaikutusvaltaansa myös lähiympäristöönsä, aiheuttaen sekasortoa ja epävakautta. Esimerkiksi Georgian sota vuonna 2008, jolloin Venäjä miehitti Etelä-Ossetian ja Abhasian alueet, osoitti kuinka pyrkimys laajentaa omaa aluetta ei tunne rajoja.

Näiden konfliktien lisäksi Venäjä on myös käyttänyt informaatiovaikuttamistaan länsimaihin kohdistaen erityistä huomiota Euroopan maihin. Valeuutisten ja propagandan levittäminen on johtanut lisääntyvään pelkoon ja epävarmuuteen kansalaisten keskuudessa, heikentäen kansainvälistä yhteistyötä ja luottamusta.

Mutta pahinta kaikessa on se, että Venäjän iljetys ei jää pelkästään sen omien ja lähiympäristön maiden kannettavaksi. Sen vaikutukset ulottuvat jopa Yhdysvaltojen vaaleihin saakka, kuten olemme saaneet todistaa vuonna 2016. Venäjä on yrittänyt heikentää demokratian peruspilareita ja levittää epäluottamusta sekä hajottaa kansainvälistä yhteistyötä. Kaiken tämän tavoitteena on oman vaikutusvallan ja valtansa kasvattaminen.

On aika herätä ja tunnistaa Venäjän iljetys ja sen vaikutus kansainvälisellä näyttämöllä. On aika asettua vastustamaan tätä aggressiivista ja häikäilemätöntä toimintaa ja vaatia oikeutta ja demokratiaa kaikille maille. On aika päättää, että emme hyväksy tätä iljettävää menoa ja tuomitaan jyrkästi kaikki Venäjän rikokset ihmisoikeuksia ja kansainvälistä lakia vastaan.

Venäjän iljettävyyden on loputtava ja sen vaikutus kansainväliseen näyttämöön on katkaistava. Vain tällä tavoin voimme rakentaa parempaa ja rauhallisempaa maailmaa meille ja tuleville sukupolville.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:38:08