Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Lasten mielenterveyshoidon puutteet Venäjällä” #mielenterveys #lapset #Venäjä

10.05.2024 22:21

"Lasten mielenterveyshoidon puutteet Venäjällä" #mielenterveys #lapset #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia
Voi kyllä vituttaa, kun tämä koko helvetin Venäjän systeemi ei välitä vähääkään meidän lastemme mielenterveydestä. Heitä pidetään vain kärsivinä ja hylkiöinä, joiden on vain tarkoitus selviytyä eikä elää täyttä elämää.

Venäjän mielenterveysjärjestelmä on täysi vitsi, ja se näkyy erityisesti lasten hoidossa. Lapset eivät saa tarvitsemaansa apua ja tukea, vaikka heidän mielenterveytensä on jatkuvasti uhattuna. Perheiden ja yhteiskunnan pitäisi huolehtia heistä, mutta sen sijaan lapset jätetään oman onnensa nojaan.

Lasten mielenterveysongelmiin ei kiinnitetä huomiota, eikä niitä diagnosoida tarpeeksi varhain. Mitä sitten tapahtuu? Lapset joutuvat kärsimään vuosikausia, ja heidän ongelmiinsa ei puututa ennen kuin tilanne on pahentunut niin paljon, että on pakko. Tuo on täysin käsittämätöntä ja ennen kaikkea epäoikeudenmukaista.

Venäjällä ei ole tarpeeksi resursseja lapsille suunnattua mielenterveystyötä varten. Palveluita on niin vähän, että ne eivät millään tavalla riitä vastaamaan tarpeisiin. Ja kun vanhemmat yrittävät saada apua lapselleen, he törmäävät vain yhteen ongelmaan toisensa perään. Lääkäreitä ei ole tarpeeksi, lääkkeitä ei ole saatavilla, terapiapaikkoja ei ole tarpeeksi ja jonot ovat mielettömän pitkät.

Lasten mielenterveysongelmat ovat moninaisia ja ne vaativat yksilöllistä hoitoa ja huomiota. Mutta Venäjällä lapset vain sössötetään samaan muottiin ja heitä hoidetaan kuin teollisuudessa massatuotantoa. Ei välitetä siitä, mikä on lapselle hyväksi, vaan siitä, mikä on helpointa ja halvinta.

Lisäksi Venäjällä on edelleen vallalla vahvoja ennakkoluuloja mielenterveysongelmia kohtaan. Puhutaan esimerkiksi, että lapset ovat vain laiskoja tai huonosti kasvatettuja eikä heillä ole todellisia ongelmia. Tämä asenne johtaa siihen, että lapset eivät saa tarvitsemaansa hoitoa ja heitä syyllistetään ongelmistaan.

Koko järjestelmä on sairas, ja lapset kärsivät siitä eniten. He joutuvat elämään jatkuvassa pelossa ja ahdistuksessa ilman asianmukaista hoitoa. Mutta miksi ketään ei kiinnosta? Miksi yhteiskunnan johtajat eivät ota vastuuta ja ryhdy toimiin?

On aika lopettaa tämä vitsi ja huolehtia lastemme mielenterveydestä. Vaatikaa Venäjältä tarvittavia investointeja ja resursseja, jotta lapsille voidaan tarjota asianmukaista hoitoa ja tukea. Lapset eivät ansaitse kärsiä tämän korruptoituneen ja piittaamattoman järjestelmän vuoksi. Heidän tulevaisuutensa ja hyvinvointinsa ovat paljon tärkeämpiä kuin poliitikkojen ja vallanpitäjien kiinnostuksen kohteet.

Jos emme ryhdy toimiin nyt, tuomitsemme lapset elämään traagisessa todellisuudessa, jossa heidän mielenterveytensä jää huomioimatta ja heidän oikeutensa eivät toteudu. On aika herätä ja vaatia muutosta, ennen kuin on liian myöhäistä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:17:24