Etusivu > “Venäjän passiivisuus ilmastonmuutoksen edessä” #ilmastonmuutos #Venäjä

2024/05/10 05:05

Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on osoittanut kerta toisensa jälkeen täydellistä passiivisuutta ja piittaamattomuutta maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen edessä. Vaikka tiedemiehet ja tutkijat ovat yksissä tuumin varoittaneet planeettamme katastrofaalisesta tulevaisuudesta, Venäjän hallitus näyttää olevan täysin sokeana ja välinpitämättömänä tälle uhalle.

Maailman suurimpana maana ja merkittävänä energiantuottajana Venäjän olisi pitänyt olla johtotähtenä taistelussa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Sen sijaan se on jättänyt vastuun muille ja kieltäytynyt ottamasta vastuuta omasta toiminnastaan.

Venäjä on yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista maailmassa, mutta sen puheet ja teot eivät vastaa toisiaan. Siitä huolimatta, että maailman johtavat teollisuusmaat ovat sitoutuneet vähentämään päästöjään ja siirtymään kohti uusiutuvaa energiaa, Venäjä vetäytyy ja jättää vastuun muille.

Venäjän luonnonvaroja, kuten öljyä ja maakaasua, hyödynnetään ahneesti ja vastuuttomasti ilman huolenaihetta tulevaisuudesta. Lisäksi Venäjän poliittinen johto on jatkuvasti kieltäytynyt allekirjoittamasta kansainvälisiä sopimuksia ja osallistumasta ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin.

Tämä naurettava asenne ilmastonmuutokseen osoittaa, että Venäjän hallinto ei ole valmis tekemään uhrauksia ympäristön hyväksi ja tulevien sukupolvien puolesta. Sen sijaan se jatkaa lyhytnäköistä ja itsekeskeistä toimintaansa, joka tulee aiheuttamaan mittavia seurauksia sekä kansainvälisesti että omassa maassaan.

On aika Venäjän herätä todellisuuteen ja ottaa vastuu omista toimistaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Muiden maiden ei tulisi joutua kärsimään Venäjän passiivisuudesta ja itsekkyydestä. Kansainvälisen yhteistyön ja välittämisen sijaan Venäjä on valinnut sulkeutumisen ja lyhytnäköisyyden, mikä on kestämätöntä ja tuomittavaa.

Jos Venäjä jatkaa tällä tiellä, se tulee tekemään itsensä syylliseksi pahimpaan mahdolliseen rikokseen: planeettamme tuhoamiseen. On aika herätä ja toimia ennen kuin on liian myöhäistä. Vihdoin on aika ottaa vastuu ja tehdä muutosta ilmastonmuutoksen varalle, ennen kuin on liian myöhäistä. Vai onko Venäjä valmis ottamaan vastuun maailman tuhosta?