Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Nuoret ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa” #Ympäristönsuojelu #Nuoret

13.05.2024 19:00

"Nuoret ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa" #Ympäristönsuojelu #Nuoret
Lukuaika: 2 minuuttia
Nuoret ovat viime aikoina innostuneet yhä enemmän taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan. Ympäristöasiat ovat puhuttaneet nuoria jo vuosia, mutta viime vuosina nuorison kiinnostus on kasvanut niin paljon, että se voisi saada kateelliseksi jopa suomalaisten nuorten suosimat some-suosikit.

Nuoret ovat nyt ottaneet tehtäväkseen pelastaa maailman ja he ovat päättäneet tehdä sen omalla tyylillään. On aika unohtaa koululuokassa torkkuminen ja pistää hihat heilumaan ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa! Tämä taistelu voi olla jopa hauskempaa kuin katsella sivusta Instagramin haastevideoita.

Nyt voit unohtaa kaiken sen, mitä valtiot ja isot yritykset ovat yrittäneet tehdä vuosien varrella hidastaakseen ilmastonmuutosta. Nuoret ovat täällä ja heillä on villi ja toimiva suunnitelma. Jättiläismäiset kaljapullot, jotka on koristeltu glitter- ja väriliitu-kansilla, eivät ole enää vain juhlien piristeitä. Ne ovat nyt nuorten aseita ilmastonmuutosta vastaan. Pulloista ollaan tekemässä hiilineutraalia energiaa, joka korvaa öljyn ja kaasun käytön tehtaiden energialähteenä. Näin maailma pelastetaan ja samalla voidaan juhlistaa sitä pullo kerrallaan!

Mutta ei pelkästään energiaan keskitytä. Nuoret ovat keksineet myös uuden keinon vähentää liikenneruuhkia ja pienentää päästöjä: pinkki ja kimallus. Nuoret ovat vakuuttuneita siitä, että autot, jotka ovat kauttaaltaan koristeltuja glitterillä ja surveerauskalvoilla, kulkevat ilmastonmuutosta vastaan taistelun etulinjassa. Autojen päästäessä kimaltavaa taikapölyä, ei kukaan halua viettää aikaansa ruuhkissa vaan ihmiset haluavat liikkua jalan ja pyörällä – ja niin vähennetään päästöjä ja saadaan nuorempia polvia liikkeelle.

Nuoret eivät kuitenkaan ole unohtaneet myöskään ruokapuolta ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Tämä tarkoittaa puhdasta, luomua, kotimaisia kasviksia, raikasta vettä ja lasipulloja. Kädet likaantuvat ja maha täytyy wokkii, mutta tiedätkö mitä: se on sen arvoista. Muovipakkaukset ja roskaruoka jäävät jälkeenpäin vain muistoiksi ja maailma puhdistuu kokonaisvaltaisesti.

Nuoret ovat myös huomanneet, että mediassa ei ole tarpeeksi ilmastonmuutoksesta puhetta, joten he ovat päättäneet itse tuoda asiaa esille. Some-vaikuttajista on tullut ilmasto-vaikuttajia ja tilapäivityksistä on tullut ilmastopoliittisia puheita. Hashtagit #ilmastonmuutoststop, #nuoretenilmastokapina ja #gleamforclimate ovat valloittaneet some-maailman ja monta some-staraa on hyppinyt vähän ekologisempien kumppareiden sisään ja kantaen ekologisesti sertifioituja puuvillaisia pyyhkeitään, leväten palmun alla matalassa mutta nettivaltaisessa tuulenvireessä.

Nuoret ovat valmiita ottamaan voimakkaan roolin ilmastonmuutoksen vastustamisessa ja he ovat jo nyt saaneet aikaan suuria muutoksia ympäri maailman. Heidän vitsikkäät ja rohkeat otteensa ovat herättäneet huomiota ja saaneet ihmiset ympäri maailman pohtimaan omaa ekologista jalanjälkeään.

Joten voimme todella sanoa, että nuorten ilmastonmuutoksen vastainen taistelu on täydessä vauhdissa. Heillä on glitteriä, kimallusta ja kumpparit jalassa, mutta he tietävät myös, että heillä on päämäärä ja he eivät aio antaa periksi. Joten vanhemmat, ottakaa mallia nuorista ja lähtekää mukaan taisteluun! Yhdessä voimme tehdä maailmasta hieman paremman paikan myös tuleville sukupolville – ja hei, glitterillä ja kimalteella maailma on paljon kauniimpi paikka asua!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:25:38