Etusivu > KesĂ€illan Lautapelit đŸžïžđŸŽČ🌅 #KesĂ€ #Pelit #Hauskanpito

20.05.2024 16:08

Lukuaika: < 1 minuutti

KesĂ€illan Lautapelit đŸžïžđŸŽČ🌅 #KesĂ€ #Pelit #Hauskanpito

No niin, kesĂ€ on tÀÀllĂ€ taas ja tiedĂ€tkö mitĂ€ se tarkoittaa? Aivan, “ihania” kesĂ€iltoja lautapelien parissa. Ei mitÀÀn parempaa kuin istua tuntikausia pelilaudan ÀÀressĂ€, kun ulkona olisi niin paljon muutakin tekemistĂ€!

EnsinnĂ€kin, kuka keksi, ettĂ€ lautapelit ovat parasta ajanvietettĂ€ kesĂ€iltoina? Kun aurinko laskee hitaasti horisonttiin, ja ilma on tĂ€ydellinen ulkoiluun, miksi ihmeessĂ€ joku haluaa olla sisĂ€llĂ€ tuijottamassa kartonkia ja muovisia nappuloita? Voisimme olla rannalla, puistossa tai vaikka terassilla nauttimassa kesĂ€stĂ€ – mutta ei, meidĂ€n tĂ€ytyy pelata lautapelejĂ€.

Ja sitten on tietenkin se jatkuva kinastelu pelisÀÀnnöistĂ€. “Ei, et voi siirtÀÀ nappulaasi siihen ruutuun, koska et ole heittĂ€nyt oikeaa lukua.” “Mutta minĂ€ sain juuri tĂ€mĂ€n kortin, joten saan tehdĂ€ sen!” Ja tietysti joku on aina se sÀÀntöjen mestari, joka korjaa kaikki pienimmĂ€tkin virheet. Eikö elĂ€mĂ€ssĂ€ ole jo tarpeeksi sÀÀntöjĂ€ ilman, ettĂ€ niitĂ€ tĂ€ytyy noudattaa vielĂ€ vapaa-ajallakin?

Puhumattakaan siitÀ, ettÀ jotkut lautapelit kestÀvÀt ikuisuuden. Kuka haluaa kÀyttÀÀ koko kesÀillan pelaamalla jotain strategiapeliÀ, joka ei tunnu koskaan loppuvan? Kun aurinko vihdoin laskee ja hyttyset alkavat syödÀ sinua elÀvÀltÀ, huomaat, ettÀ olet istunut samassa asennossa viimeiset viisi tuntia ja selkÀsi on jumissa. Hienoa.

Ja entĂ€pĂ€ pelien monimutkaisuus? “TĂ€mĂ€ on tosi helppo peli, opit sÀÀnnöt hetkessĂ€!” Joo, totta kai. Paitsi ettĂ€ sÀÀntökirja on 20 sivua pitkĂ€ ja siinĂ€ on enemmĂ€n poikkeuksia kuin verolainsÀÀdĂ€nnössĂ€. EnkĂ€ edes aloita siitĂ€, kuinka paljon aikaa vie pelin pystyttĂ€minen. Ensin pitÀÀ löytÀÀ kaikki osat, sitten jĂ€rjestÀÀ ne oikeaan jĂ€rjestykseen ja lopulta kaikki ovat jo niin kyllĂ€styneitĂ€, ettĂ€ kukaan ei jaksa pelata.

Mutta ei, meidĂ€n on nĂ€köjÀÀn pakko nauttia tĂ€stĂ€ “hauskanpidosta”, koska sehĂ€n on niin “yhteisöllistĂ€” ja “kehittĂ€vÀÀ”. EhkĂ€ ensi kesĂ€nĂ€ voitaisiin kokeilla jotain muuta? Kuten, en tiedĂ€, mennĂ€ vaikka ulos ja nauttia kesĂ€stĂ€.

KesÀillan lautapelit? Ei kiitos.

#KesÀ #Pelit #Hauskanpito #MieluumminUlos #LiikaaSÀÀntöjÀ #IkuisestiKestÀvÀPeli

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidÀtetÀÀn. VÀlimuistiversio: 2024/06/22 06:19:18