Etusivu > Venäjän internet on tiukan sensuurin alainen. #sensuuri #Venäjä

20.05.2024 17:08

Lukuaika: 2 minuuttia

### Venäjän Internet on Tiukan Sensuurin Alainen

Venäjän internet, tunnettu myös nimellä RuNet, on viime vuosina joutunut yhä tiukemman valvonnan ja sensuurin alaiseksi. Tämä kehitys on herättänyt huolta niin kansainvälisesti kuin maan sisälläkin, sillä se rajoittaa merkittävästi sananvapautta ja tiedonvälitystä. #sensuuri #Venäjä

#### Sensuurin Kehitys

Venäjän hallitus on ottanut käyttöön monia lakeja ja säädöksiä, joiden avulla se pystyy valvomaan ja rajoittamaan internetin käyttöä. Esimerkiksi vuonna 2012 hyväksyttiin laki, joka mahdollistaa pääsyn estämisen verkkosivustoille, jotka sisältävät “laitonta” sisältöä, kuten huumeiden käyttöön liittyvää tietoa, itsemurhakehotuksia tai pornografiaa. Tämän jälkeen lainsäädäntöä on kiristetty entisestään.

#### “Suvereniteetti Internetin” Käsite

Vuonna 2019 Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain “suvereniteetti internetistä,” joka antaa viranomaisille laajat valtuudet hallita internetin toimintaa maan rajojen sisällä. Tämän lain myötä Venäjä voi eristää RuNetin globaalista internetistä, mikäli se katsoo sen olevan tarpeen kansallisen turvallisuuden takaamiseksi.

#### Teknologiset Keinot

Venäjän hallitus käyttää erilaisia teknologisia keinoja valvoakseen internetin käyttöä. Esimerkiksi Deep Packet Inspection (DPI) -teknologian avulla voidaan analysoida ja suodattaa internetliikennettä. Lisäksi maan suurimpien internetpalveluntarjoajien on asennettava laitteita, jotka mahdollistavat liikenteen valvonnan ja suodatuksen.

#### Vaikutukset

Sensuurin vaikutukset ovat moninaiset. Monet riippumattomat uutisportaalit ja blogit ovat joutuneet sulkemaan toimintansa tai siirtymään ulkomaille. Aktivistit ja opposition edustajat kohtaavat jatkuvia esteitä yrittäessään levittää tietoa ja järjestää mielenosoituksia. Myös tavalliset kansalaiset joutuvat tarkkaan harkitsemaan, mitä sisältöä he jakavat ja kuluttavat verkossa.

#### Kansainvälinen Yhteisö ja Tulevaisuudennäkymät

Kansainvälinen yhteisö on ilmaissut huolensa Venäjän toimista. Monet ihmisoikeusjärjestöt, kuten Human Rights Watch ja Amnesty International, ovat tuominneet Venäjän hallituksen toimet ja vaatineet sananvapauden kunnioittamista.

Tulevaisuudessa on epäselvää, miten tilanne kehittyy. On kuitenkin selvää, että Venäjän hallituksen pyrkimykset kontrolloida internetiä eivät ole hiipumassa. Tämä asettaa maahan asettuville yrityksille ja kansalaisille yhä suurempia haasteita.

Venäjän internetin sensuuri on monimutkainen ja monitahoinen ilmiö, joka vaikuttaa laajasti yhteiskuntaan. Jää nähtäväksi, miten tämä kehitys tulee vaikuttamaan Venäjän sisäiseen politiikkaan ja sen suhteisiin muuhun maailmaan. #sensuuri #Venäjä

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 11:57:18