Etusivu > Aviomiehen ja vaimon siivouspäivän “tiimityöskentely” #parisuhde #siivouspäivä #arjenhauskuus

2024/06/07 17:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele lauantai, aurinko paistaa ja linnut laulavat. Se on täydellinen päivä, joka on omistettu… siivoukselle. Kyllä, juuri niin! Siivouspäivä, tuo parisuhteen parhain hetki, jolloin tiimityöskentely punnitaan ja likapyykki – niin fyysinen kuin metaforinen – nostetaan pöydälle.

Aviomies, tuo sankarillinen hahmo, joka aina on valmiina taistelemaan pölykoiria vastaan imurin avulla, astuu esiin. Hänellä on päällään vanha t-paita, jossa on tahra, jonka alkuperää ei muista kukaan. Se t-paita on nähnyt enemmän taisteluja kuin keskiaikainen ritaripanssari. Vaimo taas, tuo kodin todellinen kenraali, on aseistautunut mopilla ja pesuainepulloilla, jotka hän on järjestänyt kuin tarkkaan harkitut strategiset varusteet.

“Rakas, aloitetaan keittiöstä,” vaimo sanoo ja ojentaa aviomiehelle tiskiharjan. Hän katsoo sitä kuin olisi saanut käteensä kryptoniittia. “Totta kai, rakas!” hän vastaa, ja hymyilee kuin olisi juuri nielaissut sitruunaa.

Siivouspäivä on siitä erityinen, että aviomies ja vaimo löytävät yhtäkkiä uusia, mielenkiintoisia tapoja kommunikoida. “Miten tämä pyykinpesukone toimii?” kysyy aviomies, joka on katsonut laitetta kuin NASA:n avaruusalusta. Vaimo selittää kärsivällisesti, mutta aviomiehen katse harhailee jo kohti olohuoneen sohvaa, joka tuntuu kutsuvan häntä luokseen kuin seireeni merimiestä.

Kun he vihdoin siirtyvät olohuoneeseen, alkaa todellinen tiimityöskentely. Aviomies yrittää imuroida, mutta on unohtanut, että sohvan alta löytyy enemmän leivänmuruja kuin leipomosta. Vaimo puolestaan yrittää pyyhkiä pölyt, mutta huomaa samalla, että kirjahyllyyn on ilmestynyt kirjoja, joita hän ei muista ostaneensa. “Rakastan sinua,” aviomies sanoo ja ojentaa vaimolle pölyhuiskaa. “Olet elämäni valo,” vaimo vastaa ja hymyilee. Se on se hetki, jolloin he molemmat tietävät, että siivouspäivä on todellakin haastava, mutta yhteinen projekti.

Lopulta, kun aurinko alkaa laskea ja koti kiiltää puhtautta kuin TV-mainoksessa, he istahtavat sohvalle. “Teimme sen,” sanoo vaimo. “Ja olemme yhä yhdessä,” lisää aviomies. Se on pieni voitto, mutta suuri saavutus.

Siivouspäivä ei ole vain kodin puhdistamista, vaan myös suhteen hoitamista – huumorilla, kärsivällisyydellä ja tiimityöllä. Ja lopulta, kun kaikki on valmista, he voivat rentoutua ja nauttia puhtaasta kodista – ainakin siihen asti, kunnes seuraava siivouspäivä koittaa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:58:38