Etusivu > “Eikö sinustakin ole outoa, että juuri sinulta kysytään?” #huumori #nauru #arkielämä

2024/06/07 18:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Oletko koskaan huomannut, miten usein juuri SINULTA kysytään elämän epäselvimmät kysymykset? Se on kuin universumin salaliitto, jossa kaikki ovat mukana paitsi sinä itse. Tiedät kyllä tilanteen: istut rauhassa kahvilassa, nauttimassa suklaamuffinssia ja latteasi, kun yhtäkkiä vieras ihminen kysyy, mistä löytää lähimmän postilaatikon. Siis minäkö? Näytänkö postilaatikkotutkijalta?

Muistan kerran, kun olin lentokentällä ja joku kysyi minulta, mistä löytäisi lähimmän pankkiautomaatin. No, ei siinä mitään, mutta olin juuri saapunut maahan, jossa en ollut ikinä käynyt ennen! Tulin siihen tulokseen, että minulla täytyy olla sellainen “tiedän kaiken” -ilme. Ongelma on vain siinä, että se ilme on täysin väärässä.

Ja entäs ne kerrat, kun joku ystävä kysyy sinulta, miten korjata vuotava vesihana. Ainoa asia, jonka minä tiedän, on se, että jos hana vuotaa tarpeeksi kauan, asunnosta tulee ilmainen uima-allas. Eikä siinä vielä kaikki! Pahin on, kun joku kysyy sinulta ruokareseptin, ja sinä olet juuri se henkilö, jonka bravuurina on valmiskeitto ja mikroaaltouuni.

Lopulta päätin ottaa härkää sarvista ja alkaa antaa vastauksia, jotka vähintäänkin hämmentävät kysyjän. “Anteeksi, tiedätkö, miten pääsen keskustaan?” — “Totta kai, mene suoraan eteenpäin, käänny vasemmalle, kävele kolme korttelia ja kysy uudestaan.” Tämä strategia on ollut yllättävän tehokas. Ei enää kysymyksiä, ei enää painetta olla elävä tietosanakirja.

Mutta kaikessa huumorissa on myös totuuden siemen. Ehkä ihmiset kysyvät juuri meiltä, koska he näkevät meissä jotain luottamusta herättävää. Tai ehkä he vain näkevät meidät helpoimpana kohteena. Joka tapauksessa, seuraavan kerran kun joku kysyy sinulta jotain outoa, hymyile ja vastaa: “Totta kai, minähän olen tunnettu tästä!”

Kaikki tämä puhe kysymyksistä sai minut miettimään: miksei kukaan koskaan kysy, mistä löytyy lähin jäätelökioski? Siihen minulla olisi aina vastaus valmiina!

Nauru pidentää ikää, sanotaan. Ja jos nauru syntyy siitä, että sinua pidetään maailman tietävimpänä ihmisenä ilman sen kummempaa syytä, niin olkoon niin. Se on ainakin parempi kuin olla maailman huonoin kompassi!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:28:32