Etusivu > “Hauva unohti, miten haukotaan!” #koiranpäivät #naurua #lemmikit

2024/06/07 23:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Eilen illalla sattui jotain niin uskomatonta, että se voisi melkein olla sketsi suoraan TV:stä. Meidän rakas karvakaverimme, Rufus, päätti unohtaa, miten haukotaan! Kyllä, luit oikein. Kuvitelkaa tilanne: olet juuri käymässä nukkumaan pitkän päivän jälkeen ja näet koirasi, joka näyttää siltä kuin yrittäisi muistaa jonkin tärkeän salasanan.

Normaalisti Rufus on mestari haukottelussa – venyttää leukansa niin leveäksi, että luulisi sen yrittävän niellä koko maailman. Mutta eilen hän vain istui ja tuijotti minua, suu puoliksi auki, kuin olisi yrittänyt esittää jonkinlaista avantgarde-taidetta. Ensin ajattelin, että Rufus on keksimässä uuden trendin: “Hiukan Haukotellen” -tyylin, mutta sitten tajusin, että hän oli oikeasti unohtanut, miten haukotaan!

Niinpä otin tilanteen haltuun kuin mikäkin koirankouluttaja ja aloin itse haukotella. Ajattelin, että ehkä voin näyttää mallia. Mutta Rufus vain katsoi minua kuin olisin menettänyt järkeni. Eikä ihme – eihän meillä ole koskaan ollut näin erikoista hetkeä. Lopulta Rufus päätti, että paras tapa selvitä tilanteesta on mennä nukkumaan ilman haukotusta. Onneksi uni tuli nopeasti, vaikka ilman sitä tavanomaista suuren maailman nielemistä.

Aamulla Rufus oli taas oma itsensä ja haukotteli kuin mestari. Ehkä hän vain tarvitsi yön yli miettiäkseen, miten haukotus taas tapahtuukaan. Tai ehkä hän vain testasi, kuinka pitkälle omistajan kärsivällisyys venyy. Kuka tietää? Mutta yksi asia on varma: Rufus osaa tehdä arjesta hieman hauskempaa ja oudompaa, ja se on juuri sitä, mitä tarvitsemme.

Joten jos joskus huomaat koirasi unohtaneen, miten haukotaan, älä huoli – ehkä se on vain heidän tapansa pitää meidät ihmiset varpaillamme. Ja jos ei muuta, ainakin saat hyvän tarinan kerrottavaksi!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:05:29