Etusivu > Huumoria kauppareissulla: “Miksi banaani ei naurannut?”

#komiikka #huumori #kauppamatka #naurut #arkielämä #banaani

07.06.2024 16:59

Lukuaika: 1 minuutti

Kuvittele tämä: astut paikalliseen ruokakauppaasi, ja siellä se on—banaani, joka katsoo sinua täysin vakavana. Se on kuin banaani olisi unohtanut, että se on trooppinen hedelmä eikä vakavamielinen liikemies. Mutta miksi banaani ei naurannut? Ehkä se oli vain kuorensa alla herkkä.

Ensimmäinen pysähdyspaikka ruokakaupassa on tietenkin vihannes- ja hedelmäosasto. Siellä ne ovat rivissä kuin armeijan tarkastuksessa, valmiina täyttämään ostoskorisi. Käytävän päässä seisoo kuitenkin banaani, joka näyttää siltä kuin olisi saanut juuri potkut banaaniklusteristaan. Hämmästyneenä kysyt itseltäsi: “Miksi banaani ei naurannut?”

Ehkä se johtui siitä, että hedelmäosaston DJ soitti surullisia kappaleita. “En ole koskaan kuullut banaanin itkevän,” totesi appelsiini vieressä, “mutta tuo banaani näyttää siltä, että se saattaa olla ensimmäinen!” Tuijotin hetken banaania ja ajattelin, ehkä se on vain väsynyt—onhan se roikkunut siellä koko päivän.

Jatkan matkaa maitohyllylle, jossa maito, voi ja juusto kilpailevat huomiostani. Juustot ovat aina hymysuin—ne ovat tottuneet olemaan hauskoja, tai ehkä se on vain se “homeinen” huumori, jota ne suosivat. Mutta banaani, se ei vieläkään naura. Ehkä se kaipaa vain pientä piristystä.

Kassalla kohtaan vielä yhden yllätyksen. Kassaneiti, joka skannaa ostoksiani, kysyy: “Onko sinulla Plussa-korttia?” Vastaan hymyillen: “Ei ole, mutta minulla on banaani, joka kaipaa pientä huumorikylpyä. Saako siitä alennusta?” Kassaneiti naurahtaa, mutta banaani pysyy vakavana. Ehkä se kaipaa vain hetken rauhaa ja hiljaisuutta päivän kiireiden jälkeen.

Kun lopulta pääsen kotiin ja puran ostokset, huomaan, että banaani on edelleen vakavana. Silloin ymmärrän: banaani ei naura, koska se tietää, että elämä on kuorimista vaille valmis. Ehkä sen huumorintaju on vain hieman erilainen kuin meidän muiden. Toisaalta, kuka meistä voisi syyttää sitä? Loppujen lopuksi, ei ole helppoa olla banaani maailmassa, jossa kaikki haluavat vain syödä sinut.

Joten ensi kerralla, kun menet kauppaan ja näet vakavan banaanin, muista: ehkä se vain odottaa oikeaa hetkeä nauraakseen. Tai ehkä se on vain kuorensa alla ujo. Hymyile sille joka tapauksessa—ehkä se piristää sen päivää.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:23:17