Etusivu > Hyvää tuulta aamukahvilla #nauru #aamunaloitus #huumori #arki

07.06.2024 22:59

Hyvää tuulta aamukahvilla #nauru #aamunaloitus #huumori #arki
Lukuaika: 2 minuuttia

On aamu, ja maailma on jälleen kerran valmis ottamaan vastaan seikkailunsa. Siispä suuntaan kahvinkeittimen ääreen, koska kuka nyt haluaisi kohdata päivän ilman kofeiinin taikavoimia? Kahvikuppi kädessä on kuin suojakilpi arjen haasteita vastaan – tai ainakin näin uskottelen itselleni.

Kahvinkeitin porisee ja minä pohdin, miksi se aina kuulostaa siltä, kuin se yrittäisi laulaa oopperaa. Ehkä se on vain liian monta kertaa katsonut “Suomen Kaunein Keittiölaite” -sarjan uusintaa ja luulee olevansa seuraava Luciano Pavarotti. No, annetaan keittimen elää unelmaansa – meillä kaikilla on omamme, eikö vain?

Kun kahvi on valmista, on aika valita kuppi. Tiedättehän, se tärkeä rituaali, jossa yritän löytää sen yhden tietyn kupin, joka tuntuu juuri oikealta tälle aamulle. Se on kuin Harry Potterin taikasauva – kuppi valitsee kahvinjuojan, ei toisinpäin. Tänään nappaan käteeni kupin, jossa lukee “Maailman Paras Ihminen”. Kyllä, se on itseironiaa parhaimmillaan.

Istahdan keittiön pöydän ääreen ja huomaan, että radion aamujuontajat ovat jälleen täydessä vauhdissa. Heidän vitsinsä ovat kuin eilispäivän pullat – hieman kuivia mutta sopivasti lämmitettynä ne maistuvat silti. Juuri kun luulen, että mikään ei voisi enää huvittaa, kuulen juontajan sanovan: “Miksi kahvi ei koskaan voita kilpailuja? Koska se on aina liian suodatettua!” Voi pojat, nauran niin kovaa, että melkein kaadan kahvit syliini.

Aamun hiljaisuudessa, kun talo alkaa herätä ja koira raahaa lelunsa jalkojeni juureen, tajuan, että nauru on todella parasta lääkettä. Se ja tietenkin kunnollinen kahvi. Ja ehkä pieni pala suklaata, mutta älkää kertoko sitä kenellekään.

Päivän aloitus kahvikupin äärellä ei ole vain tapa, se on elämäntapa. Se on hetki, jolloin voin hengähtää ja nauraa arjen pienille kommelluksille. Ja vaikka maailma kuinka myllertäisi, niin ainakin aamukahvin ja naurun voimin päivä lähtee aina oikealle tolalle.

Joten, hyvät ihmiset, naurakaa aamuisin – naurakaa itsellenne, naurakaa kahvinkeittimille ja naurakaa sille, että yritätte löytää sen täydellisen kupin. Koska loppujen lopuksi, elämä on liian lyhyt otettavaksi liian vakavasti. Hyvää tuulta aamukahvilla, ystävät!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:21:51