Etusivu > “Kahvin loppuessa työpaikalla syntyy vallankaappaus.” #toimistolife #kofeiini #arjenkomiikka #työpaikkadraama

07.06.2024 20:51

Lukuaika: 2 minuuttia

On maanantaiaamu ja aurinko nousee hitaasti toimistorakennuksen ylle, kuin yrittäen antaa meille toivoa siitä, että elämässä on muutakin kuin Excel-taulukoita ja PowerPoint-esityksiä. Mutta ei, tänään on jotain vakavampaa ilmassa. Paitsi että se ei ole ilmassa, vaan kahvinkeittimessä. Tai siis, ei ole kahvinkeittimessä. Juuri niin, hyvät kollegat: kahvi on loppu.

Ensimmäisenä paikalle saapuu Maija markkinoinnista. Hän katsoo kahvinkeittimeen ja silmistä paistaa epäusko. “Ei voi olla totta”, hän mutisee ja avaa kaapin, jossa säilytetään kahvipaketteja. Tyhjää täynnä. Maijan aivot käyvät ylikierroksilla. Hän miettii, pitäisikö soittaa HR:ään, IT-tukeen vai suoraan äidille.

Seuraavaksi sisään astelee Jari, IT-osaston sankari. Jari ei puhu paljon, mutta hänen kahvimukinsa on kuin totemi, joka pitää hänet yhteydessä tähän maailmaan. Jarin katse kohtaa Maijan, ja ilman sanoja hän ymmärtää tilanteen vakavuuden. Hän kävelee hitaasti kahvinkeittimen luo ja painaa nappia kuin yrittäen loitsia kahvia tyhjästä. Ei tippaakaan.

Pian koko toimisto on kerääntynyt kahvinkeittimen ympärille. “Meidän on tehtävä jotain”, sanoo Pekka, joka on yleensä tunnettu vain siitä, että hän käyttää liikaa toimiston tulostuspaperia. “Ilman kahvia tämä paikka romahtaa.”

Tilanne eskaloituu nopeasti. Toimiston ruokakomero muuttuu sotahuoneeksi, ja ryhmä nimeltä “Kofeiini Kommandot” muodostetaan. Johtajaksi valitaan Satu talousosastolta, koska hän on ainoa, joka muistaa, missä lähin kahvila sijaitsee. Kofeiini Kommandot lähtevät matkaan, mutta heillä on edessään haasteita, joista Indiana Joneskaan ei selviäisi ilman karttaa ja hattua.

Sillä välin toimistolle jääneet jakautuvat kahteen leiriin: “Teekuppi Tiimi” ja “Energiajuoma Eliitti”. Nämä ryhmät eivät ole koskaan ymmärtäneet toistensa elämäntapaa, mutta nyt he ovat pakotettuja tekemään yhteistyötä. Teekuppi Tiimi yrittää rauhoitella tilannetta ehdottamalla mindfulness-harjoituksia, mutta Energiajuoma Eliitti juoksee ympäriinsä kuin Duracell-puput, tuoden mukanaan enemmän kaaosta kuin rauhaa.

Lopulta Kofeiini Kommandot palaavat voitokkaasti, kantaen mukanaan kahvipaketteja kuin Olympialaisia mitaleja. Toimiston elämä palaa normaaliksi – tai niin normaaliksi kuin se voi olla, kunnes joku taas unohtaa tilata paperia tulostimeen.

Kahvin tuoksu täyttää ilman, ja kaikki huokaavat helpotuksesta. Pomokin ilmestyy paikalle juuri ajoissa, nappaa kupin ja sanoo: “Hyvin hoidettu tiimi. Otetaan tämä oppina siitä, kuinka tärkeitä varasuunnitelmat ovat.” Kaikki nyökkäilevät ja hymyilevät, mutta sisimmässään he tietävät: tämä ei ollut vain kahvin loppumista. Tämä oli muistutus siitä, kuinka hauras onni voi olla ilman kofeiinia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:21:52