Etusivu > “Kai ne huumorintajuiset muumit olikin Haisuleita?” #vitsi #nauru #muumit #hauskaa #huumori

2024/06/07 21:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele maailma, jossa kaikki muumit ovat yhtä vakavia kuin hemulit herbaarioidensa keskellä. Onneksi Tove Janssonin luomat suloiset hahmot ovat pullollaan huumoria ja elämäniloa – tai ainakin suurin osa heistä. Mutta mikä oikeastaan tekee muumeista niin hauskoja? Voisiko olla, että ne kaikkein huumorintajuisimmat muumit olivatkin… Haisuleita?

Ajatellaanpa hetken Haisulia, tuota pientä, pippurista ja hieman epämiellyttävää otusta, joka aiheuttaa kaaosta kaikkialla minne meneekin. Haisuli ei ehkä ole Muumilaakson suosituin asukas, mutta kukapa voisi kieltää, etteikö hänen kepposensa saa aikaan naurunpyrskähdyksiä? Muistanpa kerran, kun Haisuli vaihtoi Muumimamman hillopurkit suolakurkkuun – siinäpä vasta yllätys aamupalalla!

Haisulin huumori on sitä sorttia, joka pistää miettimään: “Kuka tätä jaksaa?” Vastaus on yksinkertainen: kaikki, jotka osaavat nauraa itselleen. Haisuli on kuin Muumilaakson stand-up-koomikko, jonka esitykset eivät aina mene aivan suunnitellusti, mutta naurut ovat taattuja. Hän on se tyyppi, joka kulkee ympäriinsä ja huutaa: “Mitä saadaan, kun yhdistetään Haisuli ja Muumipappa? Tiedä häntä, mutta haju ainakin muuttuu!”

Muumipeikko ja hänen ystävänsä ovat toki myös hauskoja omalla tavallaan. Pikku Myy sarkastisine huomautuksineen ja Niiskuneiti haaveineen saavat meidät kaikki hymyilemään. Mutta Haisuli tuo mukanaan ripauksen anarkiaa ja odottamattomuutta, joka tekee huumorista erityisen makoisaa.

Ehkäpä juuri tämä epätäydellisyys ja arvaamattomuus tekevät Haisulista Muumilaakson huumorimestarin. Hän tuo naurua tilanteisiin, jotka muuten olisivat arkisia ja harmaita. Ja vaikka Haisuli ei ehkä aina tarkastele elämää ruusunpunaisten lasien läpi, hän osaa ainakin nauraa omille kömmähdyksilleen.

Joten seuraavan kerran, kun pohdit, kuka on Muumilaakson hauskin tyyppi, älä unohda pientä, harmaata häirikköämme. Haisulin kepposet ja kommellukset pitävät huolen siitä, että Muumilaakso on paikka, jossa nauru ei koskaan kuole. Ja jos joskus tunnet, että maailma käy liian vakavaksi, kysy itseltäsi: “Mitä Haisuli tekisi?” Vastaus saattaa yllättää sinut – ja saa sinut takuulla nauramaan.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:59:59