Etusivu > “Kaikki tiet vievät ongelmiin – paitsi oma navigaattorini.” #huumori #elämä #mokailu

2024/06/07 15:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tilanne: olet aamuruuhkassa, kahvikuppi toisessa kädessä ja navigaattori toisessa. Olet aivan varma, että tämä pieni tekninen ihme johdattaa sinut suoraan määränpäähän. Mutta sitten navigaattori ilmoittaa: “Käänny oikealle 100 metrin päästä.” Teet työtä käskettyä ja päädyt… järven rantaan.

Täytyy sanoa, että oma navigaattorini on kuin se kaveri, joka aina tietää parhaat reitit – mutta vain teoreettisesti. Kun kysyt “Miten pääsen keskustaan?”, hän vastaa: “No, aloita olemalla olematta eksyksissä.” Kiitos, Kapteeni Ilmiselvä!

Tiedäthän sen hetken, kun navigaattori kertoo, että olet perillä, mutta ympärilläsi on pelkkää metsää ja jänikset nauravat sinulle pensaikosta? Se on vähän kuin elämä: kaikki tiet vievät ongelmiin, mutta ainakin matkalla on hyvät maisemat ja paljon mahdollisuuksia mokailuun.

Navigaattorini on myös varsinainen humoristi. Se keksii jatkuvasti uusia ja luovia tapoja testata hermojani. “Päivitä kartta”, se kehottaa juuri silloin, kun olet keskellä kaupunkia, liikennevalot vilkkuvat ja takana tööttää jo kolmas auto. Päivityksen jälkeen se johdattaa sinut kiertotielle, joka on suljettu vuonna 1998.

Ja sitten on se maaginen hetki, kun navigaattori lakkaa toimimasta kokonaan. Se on vähän kuin elämän oma stand-up-show: “Tässä sitä nyt ollaan, ei mitään hajua mihin mennään seuraavaksi! Onnea matkaan!”

Mutta myönnettäköön, navigaattorini on opettanut minulle tärkeitä elämänviisauksia. Kuten sen, että joskus on vain parempi pysähtyä ja kysyä suuntaa – vaikka sitten siltä jänikseltä. Tai sen, että vaikka tietäisit tarkan reitin, matka on silti täynnä yllätyksiä. Ja ehkä tärkeimpänä: aina kannattaa varata ylimääräinen kahvikuppi mukaan.

Joten seuraavan kerran, kun navigaattorini käskee kääntyä vasemmalle ja päädyn naapurikaupungin kalasatamaan, en suutu. Koska tiedän, että se on vain sen tapa pitää minut varpaillaan. Ja hei, ainakin saan uuden tarinan kerrottavaksi – ja voin aina syyttää teknologiaa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:12:58