Etusivu > Kaksi lamaannuttavaa onnettomuutta samana päivänä ja nauru #arkidrama #huumori

2024/06/07 13:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Elämä on täynnä odottamattomia käänteitä, ja joskus ne käänteet ovat niin absurdiin suuntaan, että voisi luulla elävänsä piilokamerassa. Kuvitellaanpa tilanne, jossa kaupungin kiireisimmällä kadulla tapahtuu kaksi lamaannuttavaa onnettomuutta samana päivänä. Ja ei, emme puhu liikenneonnettomuuksista, vaan jostain paljon vakavammasta: nauruonnettomuuksista!

Aamuruuhka oli pahimmillaan, kun yhtäkkiä keskellä suojatietä paikallinen pelle, kylän oma koominen nero, astui esiin. Hän oli matkalla harjoituksiin, mutta ei voinut vastustaa kiusausta vetäistä pientä esitystä. No, sanotaanko, että “pientä” ei ollut ihan oikea sana. Mies veti esiin jättimäisen banaanin ja alkoi kuorimaan sitä kuin se olisi ollut hänen elämäntyönsä. Banaanin sisältä paljastui toinen banaani, joka oli vielä suurempi. Ja siitä paljastui vielä yksi banaani, joka oli… no, arvasittekin varmaan. Yhtäkkiä koko suojatie oli täynnä banaaneja ja ihmiset nauroivat niin kovaa, että unohtivat jatkaa matkaansa. Kaupunki pysähtyi, ja liikenne seisoi.

Kun tilanne vihdoin saatiin hallintaan – eli banaanit siivottiin pois – kaikki luulivat, että päivä voisi vihdoin jatkua normaalisti. Mutta ei! Vain muutaman tunnin päästä paikallinen virkamies päätti pitää improvisoidun puheen kaupungintalon portailla. Hän halusi puhua vakavasta asiasta: kadonneista kadunnimistä. Kyllä, joku oli yöllä vaihtanut kaikki kadunnimet kaupungissa. “Pääkatu” oli muuttunut “Päättymättömäksi kaduksi”, “Keskuskatu” oli nyt “Keskeneräinen katu” ja niin edelleen. Virkamies yritti pitää naamaansa peruslukemilla, mutta kesken puheen hän ei voinut vastustaa kiusausta kertoa vitsejä uusista kadunnimistä.

“Kuvittelepa, että asut Päättymättömällä kadulla, ja yrität selittää sen taksikuskille!” hän huudahti. Ihmiset repesivät. Jälleen kerran, kaupunki pysähtyi. Kaikki nauroivat niin kovaa, että virkamiehen puhe jäi kesken ja ihmiset istuivat kaupungintalon portailla, pidellen kylkiään naurusta.

Niin, siinä se oli: kaksi lamaannuttavaa onnettomuutta samana päivänä. Ei pelkästään nauruonnettomuuksia, vaan sellaisia, jotka pysäyttivät koko kaupungin. Koska joskus elämä on juuri niin hullunkurista, että tarvitsemme vain vähän banaaneja ja kadunnimiä nauraaksemme itsemme kipeiksi. Kuka sanoikaan, että arki on tylsää?

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:06:07