Etusivu > “Kännykän käyttö ruokapöydässä – uudet pöytätavat”
#ruokapöytä #etiketti #kännykät #hauskahetki #perhe

2024/06/07 15:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kännykän käyttö ruokapöydässä – uudet pöytätavat

Kuvittele tämä: istut perheesi kanssa ruokapöydässä, edessäsi höyryävä lasagne ja vieressäsi… kännykkä, joka ei osaa pitää suuta kiinni. Pöydän ympärillä käydään keskustelua päivän tapahtumista, mutta yksi perheenjäsen on uponnut niin syvälle puhelimeensa, että kuulee korkeintaan ruokailuvälineiden kilinän. Siinä meillä on uusi perheenjäsen, nimeltään iPhone.

Muistatko ajan, jolloin isovanhemmat opettivat meille pöytätapoja? “Syö suusi kiinni,” he sanoivat. No, nykypäivänä se on muuttunut muotoon “syö suusi kiinni… ja pidä puhelin hiljaa, kiitos.” Yritämme siis navigoida näissä uusissa digitaalisissa pöytätavoissa, joten miksi emme tekisi siitä vähän hauskempaa?

Ensinnäkin, pelastetaan perheemme WhatsApp-viestien tulvalta ja keksitään uusi peli: “Kuka jättää puhelimen koskematta pisimpään?” Voittaja saa valita jälkiruoan tai ainakin päättää, ettei seuraava perheillallinen ole mikropizzaa.

Toiseksi, voimme keksiä uuden tavan kommunikoida ruokapöydässä, nimittäin “emojit kasvoilla”. Jos joku haluaa ilmaista tunteensa, hän voi tehdä sen pelkästään ilmeillä. Se on vähän kuin pantomiimi, mutta vähemmän dramaattinen ja enemmän naurua aiheuttava. Ei enää sanallisia riitoja siitä, kuka unohti ostaa maitoa – nyt voit vain näyttää surullisen ilmeen ja kaikki ymmärtävät!

Kolmanneksi, annetaan puhelimille oma ruokapöytä. Asetetaan niille pienet tuolit ja lautaset, ja katsotaan kuinka pitkälle tämä illuusio menee. Ehkä ne tuntevat olonsa niin kotoisaksi, että ne eivät enää häiritse meitä. Ja jos ne alkavat väristä ja soida, voimme aina sanoa: “Hei, puhelin, nyt ei ole sinun vuorosi puhua!”

Ja lopuksi, voimme tehdä yhteisestä ruokailuhetkestä niin mielenkiintoisen, että puhelimen tarkistaminen ei tule mieleenkään. Keksitään tarinoita, pelataan sanapelejä tai keskustellaan päivän huippuhetkistä. Kun olemme kaikki läsnä ja nauramme yhdessä, ei ole mitään tarvetta kurkistaa Instagramiin tai Twitteriin.

Joten, otetaanpa nämä uudet pöytätavat käyttöön ja pidetään huolta siitä, että ruokapöydässä on enemmän naurua kuin kännyköiden kilinää. Nämä hetket perheen kanssa ovat arvokkaita, joten annetaan niille ansaitsemansa huomio – ja jätetään kännykät omalle pienelle pöydälleen odottamaan vuoroaan. Kuka tietää, ehkä nekin oppivat nauramaan kanssamme!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:28:41