Etusivu > “Käyttöohjeet ja miehet: yhdistelmä, joka ei toimi.”
#komiikka #huumori #suhteet #miehet

2024/06/07 22:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tilanne: olet juuri ostanut uuden hienon huonekalun, joka saapui litteässä paketissa. Paketti on täynnä mystisiä osia ja epäilyttävän näköisiä ruuveja, ja mukana on ohjeet, jotka ovat paksummat kuin romaani. Ja siinä sinä seisot, katsot laatikkoa ja vierelläsi oleva mieshenkilö ilmoittaa itsevarmasti: “Kyllähän minä tämän kokoan ilman ohjeita.”

Seuraa lyhyt hetki, jossa hän pyörittelee ohjekirjaa kädessään kuin se olisi muinaisesine. Sitten tapahtuu jotain odottamatonta: ohjeet heitetään syrjään, ja tosi toimet alkavat. Pian käy ilmi, että ohjeiden lukeminen olisi ollut hyvä idea, sillä tuloksena on kolmilattiainen kirjahylly, joka näyttää enemmän modernilta taideteokselta kuin käytännölliseltä kalusteelta.

Nyt ei pidä ymmärtää väärin. Miehet ja teknologia ovat usein kuin parhaat ystävät, mutta kun kuvioihin astuvat käyttöohjeet, syntyy tilanne, jossa logiikka ja ylpeys käyvät armotonta taistelua. Miehet ovat tavallaan kuin MacGyver, mutta ilman sitä pientä palasta, joka tekee kaikesta ymmärrettävää – käyttöohjeita.

Mutta miksi siis ohjeet ja miehet eivät ole parhaita kavereita? Selitys on yllättävän yksinkertainen: ylpeys. Miehen mielestä ohjeiden lukeminen on kuin myöntäisi tappionsa ennen taistelua. “Käyttöohjeet ovat vain niille, jotka eivät osaa käyttää järkeään”, he sanovat. Ja kuitenkin, kun kaikki menee pieleen, he kääntävät katseensa ja mutisevat: “No, ohjeet olivat varmaan väärin kirjoitettu.”

Ja mikä parasta, tämä ilmiö ei rajoitu vain kodin askareisiin. Ajatellaanpa vaikka auton GPS:ää. Kun mies päättää, että hän kyllä tietää paremman reitin kuin satelliitti ja päätyy keskelle ei-mitään, hän silti vakuuttaa: “Tämä on oikoreitti.” Todellisuudessa kyseessä on vain pidempi kiertotie.

Lopulta, kun kaikki muu epäonnistuu, ohjeet otetaan esiin. Ne luetaan läpi mutisten ja otsa rypyssä, ja yhtäkkiä asiat alkavat sujua kuin taikaiskusta. Mutta siitähän ei tietenkään puhuta enää mitään. “Tiesin koko ajan, että tämä olisi näin helppoa,” kuuluu viimeinen puolustelu.

Vaikka käyttöohjeet ja miehet saattavatkin vaikuttaa toisinaan mahdottomalta yhdistelmältä, niiden yhteinen matka on täynnä naurua, seikkailuja ja yllättäviä käänteitä. Loppujen lopuksi, elämä olisi paljon tylsempää ilman näitä pieniä kommelluksia. Ja kuka tietää, ehkä seuraavan kerran se kirjahyllykin pysyy pystyssä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:08:10