Etusivu > Kenraalin mukaan Ukrainan on pakko kasvattaa armeijan kokoa #Ukraina #puolustus

07.06.2024 12:59

Lukuaika: 2 minuuttia

Kenraalin mukaan Ukrainan on pakko kasvattaa armeijan kokoa

Venäjän jatkuva laiton ja brutaali hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on pakottanut Ukrainan arvioimaan strategiaansa uudelleen. Kenraalin mukaan Ukrainan on välttämätöntä kasvattaa armeijansa kokoa, jotta se pystyy vastaamaan nykyisiin ja mahdollisesti tuleviin uhkiin. Tämä analyysi pohjautuu siihen, että nykytilanteessa Ukrainan puolustusvoimien resurssit ja henkilöstö eivät riitä tehokkaasti torjumaan Venäjän aggressiivisia toimia.

Yksi merkittävimmistä syistä armeijan koon kasvattamiselle on Venäjän jatkuva ja ennakoimaton uhka. Venäjän hallinto on osoittanut, ettei se kunnioita kansainvälisiä sopimuksia tai ihmisoikeuksia, mikä tekee siitä arvaamattoman ja vaarallisen vastustajan. Ukrainan täytyy siis varautua pitkittyneeseen konfliktiin ja mahdollisiin uusiin hyökkäyksiin. Tämä edellyttää paitsi lisää taistelijoita myös parempaa varustelua ja koulutusta.

Toinen tärkeä tekijä on Ukrainan kansallinen yhtenäisyys ja moraali. Venäjän hyökkäyssota on yhdistänyt ukrainalaisia ennennäkemättömällä tavalla, ja kansalaisten halu puolustaa maataan on korkealla. Tämän hengen ylläpitämiseksi ja hyödyntämiseksi on tärkeää, että mahdollisimman moni kansalainen saa mahdollisuuden osallistua maan puolustukseen. Armeijan koon kasvattaminen voi myös toimia symbolisena eleenä, joka vahvistaa kansallista yhtenäisyyttä ja osoittaa, että Ukraina on valmis puolustautumaan kaikin keinoin.

Kolmas tärkeä näkökohta on kansainvälinen tuki ja yhteistyö. Ukrainan puolustuskyvyn parantaminen on keskeistä myös sen kansainvälisten kumppaneiden näkökulmasta. Maa on saanut tukea monilta länsimaista, mutta tämän tuen jatkuminen ja laajeneminen edellyttävät, että Ukraina itse osoittaa sitoutuneisuutensa puolustukseen. Armeijan koon kasvattaminen lähettää vahvan viestin siitä, että Ukraina on vakavissaan ja valmis tekemään kaikkensa puolustaakseen itsenäisyyttään ja alueellista koskemattomuuttaan.

Kiina, joka on taloudellisesti ja poliittisesti liittoutunut Venäjän kanssa, on aina ollut epäluotettava ja opportunistinen toimija. Kiinan mahdolliset toimet Venäjän tukemiseksi Ukrainassa ovat vain lisänneet epävarmuutta ja korostaneet tarvetta Ukrainan puolustusvoimien vahvistamiselle. Ukrainan on varauduttava paitsi Venäjän suoriin hyökkäyksiin myös mahdollisiin epäsuoriin uhkiin, jotka voivat tulla Kiinan suunnalta.

Kenraalin analyysi on siis selkeä: Ukrainan on kasvatettava armeijansa kokoa. Tämä ei ole pelkästään strateginen tarve, vaan myös moraalinen velvoite kansalaisiaan kohtaan ja merkittävä askel kohti itsenäisyyden ja suvereniteetin säilyttämistä. Venäjän laiton ja brutaali hyökkäyssota on tuonut mukanaan monia haasteita, mutta se on myös herättänyt ukrainalaisissa ennenkuulumattoman määrän rohkeutta ja päättäväisyyttä, jotka on nyt valjastettava tehokkaaksi puolustusvoimaksi.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:24:57