Etusivu > Kesällä Lapin vaellusreiteillä: parhaat vinkit ja kokemukset #LapinLuonto #Vaellusvinkit #Kesäretki

07.06.2024 18:46

Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan miettinyt, mitä yhteistä on Lapin vaellusreiteillä ja äitisi lihapullareseptillä? Molempia on hiottu vuosikymmenien ajan, ja molemmat tarjoavat elämyksiä, joista puhutaan vielä pitkään! Lähdetäänpä yhdessä vaellukselle, jossa nauru ja luonnon kauneus ovat matkakumppaneinasi.

Ensin täytyy sanoa, että Lapin kesä on kuin suomalainen saunavihta – täynnä yllätyksiä ja joskus vähän piikikäs. Sää voi vaihtua yhtä nopeasti kuin mummon mielipide, joten varaudu kaikkeen. Ota mukaan aurinkorasvaa, villapaita ja snorkkeli – kuka tietää, mitä vastaan tulee!

Kun kävelet pitkin tunturipolkuja, huomaat pian, että Lapin hyttyset ovat kuin pieniä, lentäviä personal trainereita. He pitävät huolen siitä, ettei vauhti hidastu ja että saat varmasti riittävästi liikuntaa. Muista pakata mukaan hyttysmyrkkyä, tai jos olet oikein rohkea, yritä neuvotella hyttysten kanssa diplomaattisesti. Varoitus: ne ovat sitkeitä neuvottelukumppaneita.

Jos olet onnekas, saatat nähdä poron. Porot ovat Lapin versio julkkiksista – ne liikkuvat omalla aikataulullaan ja poseeraavat vain, kun niitä itseään huvittaa. Jos onnistut saamaan selfien poron kanssa, voit katsoa itsesi virallisesti Lapin luonnon ystäväksi. Vinkki: porot rakastavat mustikoita, mutta älä anna niille liikaa, tai ne alkavat seurata sinua kuin pieniä, karvaisia varjoja.

Lapin vaellusreiteillä on yksi erikoisuus, josta harva tietää: tunturimajat. Nämä pienet mökit ovat kuin luonnon omia minihotelleja, joissa ei ole minibaaria, mutta joissa on sitäkin enemmän tunnelmaa. Kun istut iltanuotiolla ja katsot auringonlaskua, tunnet olevasi osa jotain suurempaa – ja ehkä vähän savustettu kala samalla. Muista ottaa mukaan makkaraa ja vaahtokarkkeja; ne ovat nuotion vakiovarusteita ja myös hyviä syitä pitää tauko.

Ja hei, älä unohda retkeilykaveria. Vaikka yksinvaeltaminen kuulostaa romanttiselta, kaveri on aina hyvä olla mukana. Ei pelkästään turvallisuuden vuoksi, vaan koska joku pitää olla nauramassa sinun huonolle huumorillesi ja jakamassa ne hetket, kun huomaat unohtaneesi teltan kepit kotiin.

Lopuksi: Lapin kesä on täynnä taikaa ja seikkailua, mutta tärkeintä on muistaa nauttia matkasta. Oli se sitten hyttysten innoittamana, porojen kanssa poseeraten tai nuotion äärellä istuskellen, Lapin luonto tarjoaa elämyksiä, jotka jäävät mieleen. Joten pakkaa reppusi, laita kengät jalkaan ja anna Lapin luonnon viedä sinut matkalle, josta riittää kerrottavaa mummon lihapullien äärellä pitkälle syksyyn asti!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:22:38