Etusivu > Kesäloman viettopaikat Suomen kauniissa kansallispuistoissa
#kesäloma #Suomi #luonto #kansallispuistot #retkeily #matkailu

07.06.2024 21:18

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomen kansallispuistot ovat kuin kotimaan Disneylandeja – mutta ilman niitä pitkiä jonoja ja Mikki Hiiriä, jotka yrittävät myydä sinulle pehmoleluja. Tässä artikkelissa sukellamme Suomen luontoon niin syvälle, että sinua alkaa epäilyttää, onko paluuta enää ollenkaan. Pue siis päälle ne retkeilykengät, jotka ostit viime vuonna, mutta et koskaan käyttänyt, ja valmistaudu nauramaan matkalla metsän siimekseen.

Ensimmäinen pysähdyspaikka: Nuuksion kansallispuisto. Tämä paikka on kuin luonnon oma versio IKEAsta – eksyt helposti, ja näet paljon kauniita asioita, mutta lopulta palaat kotiin mukanaan vain yksi eväsleipä ja hieman enemmän itsevarmuutta. Nuuksion polut ovat täydellisiä niille, jotka haluavat kokea luonnon, mutta eivät halua mennä liian kauas mukavuuksista. Joskin, varoituksen sana: Nuuksiossa saattaa törmätä citykaneihin, jotka ovat niin suloisia, että niiden näkeminen saattaa aiheuttaa spontaania huokailua.

Seuraavaksi suuntaamme Kolin kansallispuistoon, joka on Suomen vastine Grand Canyonille – paitsi että täällä ihmiset puhuvat suomea ja maisemat ovat vihreämpiä. Kolin vaarat ovat niin majesteettisia, että ne saavat sinut tuntemaan itsesi hobitiksi matkalla Keski-Maahan. Voit kiivetä Ukko-Kolin huipulle ja huutaa “I’m the king of the world!” ilman, että kukaan tuomitsee sinua, koska muutkin tekevät niin. Ja kun sanon “kiivetä”, tarkoitan tietysti “kävellä ylös mäkeä”, koska tämä on Suomi, ei vuorikiipeilyreissu.

Kolmas kohteemme on Repoveden kansallispuisto. Tämä puisto on kuin Suomen oma Jurassic Park, mutta ilman dinosauruksia (tai ainakin niin he väittävät). Repovedellä on ripustettuja siltoja, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi Indiana Jonesiksi, vaikka todellisuudessa vain yrität olla kompastelematta kameraasi. Ja jos olet onnekas, saatat nähdä majavan rakentavan patoa – se on kuin katsoisi työmaata, mutta paljon hiljaisempaa ja ilman niitä outoja tuijotuksia.

Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, suuntaamme Urho Kekkosen kansallispuistoon. Tämä puisto on niin suuri, että voit eksyä sinne ja tulla takaisin uuden hiustyylin ja parran kanssa, ja kaikki luulevat, että olet vain ollut poissa viikonlopun. UK-puisto tarjoaa uskomattomia maisemia, jotka saavat sinut unohtamaan arjen kiireet – tai ainakin siihen asti, kunnes tajuat, että unohdit pakata kahvin. Ja hei, jos satut törmäämään poroon, muista, että ne eivät ole joulupukin lemmikkejä – ne ovat vain todella tyylikkäitä hirviä.

Joten, hyvät lukijat, pakatkaa reppunne ja lähtekää tutkimaan Suomen kansallispuistoja. Luonto kutsuu, ja se kutsuu sinua nimeltä – toivottavasti et vain unohda vastata, koska se voi olla hieman kiusallista.

Nähdään poluilla!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:21:43