Etusivu > Kesämökin kunnostusvinkit ja suosituimmat mökkitrendit.
#kesämökki #kunnostus #mökkielämä #trendi #vinkit

07.06.2024 14:59

Kesämökin kunnostusvinkit ja suosituimmat mökkitrendit.
#kesämökki #kunnostus #mökkielämä #trendi #vinkit
Lukuaika: 2 minuuttia

Kesämökin kunnostusvinkit ja suosituimmat mökkitrendit

Kesämökin kunnostus voi olla yhtä hauskaa kuin yrittää selittää mummolle, mikä on TikTok. Mutta ei hätää, tässä muutama vinkki ja trendi, jotka tekevät mökkipuuhista sujuvampia ja hauskempia kuin naapurin lemmikkisaukko.

Ensinnäkin, aloitetaan perusasioista. Jos mökin katto vuotaa, se ei ole uusi skandinaavinen saunatrendi, vaan merkki siitä, että katto kaipaa korjausta. Ja jos lattia narisee enemmän kuin yöllinen hirvi, saattaa olla aika uusia laudat. Narina on toki kodikasta, mutta vain, jos se tulee keittiön oven saranasta eikä lattialaudasta, joka uhkaa imaista koko perheen kellariin.

Sitten siirrytään keittiöön. Unohda monimutkaiset laitteet ja trendikkäät espressokoneet, sillä mökillä riittää kunnon puuhella ja kahvipannu. Jos haluat olla ajan hermolla, voit hankkia retrohenkisen jääkaapin, joka on niin vanhanaikainen, että se näyttää siltä kuin se olisi ollut mukana ensimmäisessä Juhannusjuhlassa.

Ja sitten, valot. Aurinkokennovalaisimet ovat nyt kuuminta hottia. Ne latautuvat päivän aikana ja valaisevat illalla, jolloin voit nähdä, mihin astut – tai ainakin sen, mitä yrität välttää astumasta. Jos haluat olla oikein trendikäs, voit hankkia värikkäitä valosarjoja, jotka tekevät mökistäsi diskon. Varo kuitenkin, ettei naapuri luule, että olet aloittanut yökerhotoiminnan järven rannalla.

Sisustuksessa luonnonmateriaalit ovat pop. Unohda muovi ja panosta puuhun, kiveen ja pellavaan. Jos olet oikein edelläkävijä, voit yrittää tehdä omia huonekaluja. Muista vain, että jos pöytä näyttää enemmän modernilta taideteokselta kuin käyttökelpoiselta huonekalulta, olet ehkä mennyt liian pitkälle.

Sitten on vuorossa sauna. Saunan pitää olla sellainen, että siellä voi heittää löylyä niin, että naapuri soittelee ja kysyy, onko metsäpalovaroitus voimassa. Jos haluat mennä trendien aallonharjalla, hanki savusauna. Savusauna on kuin tavallinen sauna, mutta siinä on enemmän savua ja vähemmän näkyvyyttä. Varmista, että osaat suunnistaa saunan ja järven välissä, ettet päädy naapurin puutarhaan pyyhe lanteilla.

Mökkipiha on myös tärkeä. Kesäkukat ja hyötykasvit ovat nyt in. Voit perustaa pienen kasvimaan ja kasvattaa omat yrtit ja vihannekset. Varo kuitenkin, ettei kasvimaasta tule kilparata paikallisille jäniksille ja peuroille. Jos haluat olla oikein trendikäs, voit hankkia pienen kasvihuoneen. Se on kuin mökki mökin sisällä, mutta kasveille.

Lopuksi, älä unohda rentoutua. Mökillä tärkeintä on nauttia luonnosta ja rauhasta. Ota kirja käteen, heitä verkot veteen ja anna ajan pysähtyä. Ja muista, että mökillä kaikki on sallittua – jopa se, että heräät päiväunilta ja huomaat, että sisustusprojekti on jäänyt kesken. Mutta ei se mitään, sillä mökkielämässä tärkeintä on nauru ja hyvä mieli. Ja tietysti se, että osaat suhtautua huumorilla myös siihen, että naapurin saukko on taas käynyt varkaissa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 13:00:09