Etusivu > Kesämökkielämän parhaat ja huonoimmat puolet.

#kesämökki #loma #hyväthuolet #luonto #kesäfiilis

07.06.2024 17:13

Lukuaika: 2 minuuttia

Ah, kesämökkielämä! Se on kuin suomalainen versio Disneylandista – paitsi vähemmillä laitteilla ja enemmän itikoilla. Kuka voisi vastustaa ajatusta viikosta metsän siimeksessä, missä kännykän kuuluvuus on yhtä harvinainen kuin järvisimpukka kahvilassa?

Ensimmäisenä täytyy mainita mökkirannan sauna. Sitä ei voita mikään! Paitsi ehkä se hetki, kun hyppäät saunasta suoraan järveen ja huomaat, että järvi on kylmempi kuin anopin katse. Ei siinä auta kuin nauttia ja uskotella itselleen, että kylmä vesi tekee hyvää verenkierrolle – tai ainakin pitää sinut hereillä loppuillan.

Sitten on tietenkin grillaaminen. Mikä voisi mennä vikaan? Grillissä tirisevät makkarat ja vihannekset, ja ilmassa tuoksuu kesä. No, paitsi jos et ole mestarikokki ja onnistut polttamaan kaiken niin mustaksi, että naapurin kissa luulee sitä hiileksi ja alkaa kaivaa kuoppaa niiden päälle. Mutta hei, tärkeintä on yritys ja hyvä seura!

Ja sitten on tietenkin se kuuluisa suomalainen puucee. Ah, se luonnonläheinen kokemus, jota ei voi verrata mihinkään! Tai no, ehkä voi – se on vähän kuin telttailua, mutta vähemmillä mukavuuksilla. Puuceessa istuessa voi todella nauttia luonnon äänistä ja pohdiskella elämän suuria kysymyksiä, kuten miksi et ostanut sitä mökkiä, jossa on sisävessa.

Itikoista puheen ollen, ne ovat tietysti oma lukunsa. Nuo pienet pirulaiset, jotka tuntuvat löytävän sinut missä tahansa. Ne ovat kuin luonnon oma GPS-seurantajärjestelmä, joka varmistaa, että et koskaan tunne oloasi yksinäiseksi. Ja kun viimein löydät sen täydellisen hetken ilman itikoita, voit olla varma, että juuri silloin joku muu mökin asukas päättää, että on aika leikata nurmikko.

Mutta kauneinta kesämökkielämässä on sen rauha ja hiljaisuus. Paitsi tietysti silloin, kun naapurissa päätetään pitää kesäjuhlat ja joku päättää soittaa haitaria aamuneljään asti. Mutta hei, elämäähän se vaan on – ja mikä olisikaan parempi tapa herätä kuin perinteinen suomalainen humppa?

Lopulta, vaikka mökkielämässä on omat haasteensa, sen parhaat puolet voittavat aina. Se on paikka, missä voi todella irtautua arjesta, nauttia luonnon kauneudesta ja viettää aikaa rakkaiden kanssa. Ja jos kaikki muu menee pieleen, voit aina lohduttautua sillä, että mökki on sentään kaukana kaupungin hälinästä – ja ehkä vielä kauempana anopin vierailuista.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:23:11