Etusivu > Kesämökkien kunnostus ja ylläpito suomalaisessa luonnossa
#kesämökki #kunnostus #luonto #suomikesä #mökkielämä

2024/06/07 20:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kesämökkien kunnostus ja ylläpito suomalaisessa luonnossa

Kesämökkien kunnostus suomalaisessa luonnossa on kuin yrittäisi saada saunan löylyihin täydellisen kosteuden—haastavaa, mutta palkitsevaa. Kun kevät saapuu ja järven jää alkaa sulaa, mökkeilijän sydän sykkii kuin puutarhaletkun suutin, joka vuotaa vettä joka suuntaan.

Ensin on tietenkin tehtävä tarkastusretki mökille. Talven jäljiltä mökki saattaa näyttää siltä kuin se olisi ollut osallisena karhujen talvikokouksessa. Etuovesta sisään astuessa vastaan saattaa lehahtaa tuulahdus, joka muistuttaa sinua siitä, että hiiret ovat pitäneet mökkiä talvipesänään. Tässä vaiheessa on hyvä hengittää syvään ja muistuttaa itseään, että mökki on rakkauden ja luonnon tyyssija, ei CSI-rikospaikka.

Mökin katto on yksi ensimmäisistä tarkistettavista asioista. Jos katto vuotaa, on kuin yrittäisi pitää kauppakassia, jonka pohja on revennyt. Ei kovin tehokasta. Katon korjaaminen voi vaatia tikapuita, vasaraa ja hieman rohkeutta. Muista kuitenkin, että tasapainoilu katolla ei ole olympialaji, vaikka se siltä saattaisi tuntuakin.

Seuraavaksi on vuorossa mökin sisätilat. Kevätsiivous on täälläkin paikallaan. Hämähäkkien seitit on hyvä poistaa, vaikka ne voisivatkin toimia koristeina Halloween-juhlissa. Jos löydät hiirten jätöksiä, muista, että ne eivät ole uusia sisustuselementtejä. Pienellä vaivalla ja suurella määrällä käsidesiä saat mökin jälleen asuttavaan kuntoon.

Puutarhanhoito on mökkielämän suola—tai ainakin rikkaruohojen suola. Kun alat kitkeä rikkaruohoja, saattaa tuntua siltä, että ne ovat ottaneet yliotteen ja perustaneet oman valtionsa mökkitontille. Muista kuitenkin, että sinä olet tämän pienen valtion presidentti, ja sinulla on oikeus poistaa kapinalliset.

Mökkielämässä tärkeintä on kuitenkin rentoutuminen. Kun olet saanut mökin kuntoon, on aika laittaa riippumatto puihin ja nauttia Suomen kesästä. Muista, että mökkielämä ei ole suorittamista vaan elämistä. Jos kaikki ei mene aivan suunnitelmien mukaan, voit aina ottaa rennosti ja nauraa itsellesi. Loppujen lopuksi, mökkeilyssä tärkeintä on nauttia luonnosta ja rauhasta.

Ja mikä parasta, jos jokin menee pieleen, voit aina syyttää sitä karhuja.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:27:45