Etusivu > “Kesämökkien saunat ja niiden rakentaminen Suomessa.”

#kesämökki #sauna #lomailu #suomi #rakentaminen

2024/06/07 12:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Ah, suomalainen kesämökki! Se on paikka, missä kaupunkilaisten villasukat muuttuvat automaattisesti reikäisiksi, ja missä kärpäslätkä on tärkeämpi kuin televisio. Ja mikä tekee kesämökistä täydellisen? No, sauna tietenkin! Saunahan on suomalaiselle sama kuin pizza italialaiselle tai teetä britille – elämän eliksiiri. Joten, astukaamme lauteille ja sukelletaan saunojen maailmaan.

Saunan rakentaminen kesämökille on kuin yrittäisi koota Ikean huonekaluja ilman ohjeita – se on haastavaa, mutta palkitsevaa. Ensin tarvitset tietenkin sopivan paikan. Sauna ei voi olla liian lähellä mökkiä, koska sitten koko mökki haisee savusaunalta. Toisaalta, jos se on liian kaukana, saatat tarvita GPS:n löytääksesi takaisin.

Seuraavaksi tarvitset rakennusmateriaalit. Suomalaisessa saunassa puu on yhtä välttämätön kuin Kimi Räikköselle hiljaisuus haastatteluissa. Parhaat saunat rakennetaan kuusesta tai männystä. Mutta hei, jos haluat olla trendikäs, voit kokeilla ekologista vaihtoehtoa: uudelleen käytettyjen puupalojen kokoelmaa, joka näyttää siltä kuin joku olisi purkanut vanhan ladon ja päättänyt rakentaa sen uudelleen väärinpäin.

Kun runko on pystyssä, tulee tärkein osa: kiuas. Kiukaan valinta on kuin valitsisi lempijäätelömaun. On sähkökiukaita, puukiukaita ja jopa kaasukiukaita. Mutta olkaamme rehellisiä, mikään ei voita puukiuasta. Puukiukaan kanssa saat kaiken: tulen rätinän, puiden pilkkomisen ilon ja sen hetken, kun huomaat unohtaneesi sytykkeet kaupunkiin.

Saunan sisustus on oma taiteenlajinsa. Lauteet ovat kuin saunan sohvat – niiden täytyy olla mukavat ja kestävät. Hyvä vinkki: älä koskaan käytä metallisia nauloja lauteiden kiinnitykseen. Kuuma metalli ja paljas iho ovat yhtä hyvä yhdistelmä kuin suolakurkku ja suklaa.

Ja sitten löylyvesi! Tämä on pyhä asia. Jos haluat lisätä hieman eksotiikkaa, voit kokeilla erilaisia eteerisiä öljyjä tai jopa olutta löylyvedessä. Toisaalta, suomalainen perusvaihtoehto on yksinkertainen: järvivettä ja paljon sitä.

Kun sauna on valmis, on aika kutsua ystävät kylään. Muista, että saunominen on sosiaalinen tapahtuma. Saunan jälkeen voitte istua terassilla, nauttia virvokkeita ja keskustella tärkeistä asioista, kuten siitä, miksi hyttyset ovat aina kiinnostuneempia sinusta kuin ystävästäsi.

Lopuksi, muista nauttia saunastasi. Saunan rakentaminen on matka, ei pelkkä määränpää. Ja kun seisot siellä saunan edessä, valmiina heittämään ensimmäiset löylyt, muista hymyillä. Olet ansainnut sen.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:40:04