Etusivu > Kesäyön juhannustaika ja sen vaikutus uniin. #unet #taikuus #juhannus

07.06.2024 20:13

Kesäyön juhannustaika ja sen vaikutus uniin. #unet #taikuus #juhannus
Lukuaika: 2 minuuttia

Kesäyön juhannustaika ja sen vaikutus uniin

Kesäyön juhannusyö on täynnä taikaa, ja puhun nyt siitä taikaiskusta, joka saa meidät kaikki tanssimaan kukkaseppele päässä, jos ei nyt ihan alastomana, niin ainakin melkein. Mutta tiesitkö, että juhannusyö vaikuttaa myös uniin? Kyllä, se on totta. Juhannusyön taika saattaa saada unetkin kääntymään päälaelleen – ja ei, tämä ei ole vain sitä viimeisen grillimakkaran tuomaa ähkyä.

Kuvitellaanpa tilanne: olet viettänyt juhannusyötä ystävien kanssa järven rannalla. Grilli on laulanut, sauna on sihissyt ja ilotulitteet ovat räjähtäneet taivaalle. Kaikki on täydellistä, kunnes kömmit nukkumaan. Silloin juhannustaika astuu kehiin.

Kun vihdoin suljet silmäsi, huomaat olevasi unessa, jossa tanssit keskellä kukkaniittyä. Mutta hetkinen, kukkaniityllä ei olekaan kukkia, vaan grillimakkaroita. Ja siinä jossain, grillimakkaroiden keskellä, on naapurin Martti, joka väittää olevansa juhannuksen virallinen makkarakuningas. Martti tarjoaa sinulle makkarakruunua, ja juuri kun olet ottamassa kruunun vastaan, heräät hikisenä ja nälkäisenä. Tätä on juhannusyön taika parhaimmillaan!

Toisessa unessa saattaa käydä niin, että löydät itsesi saunasta – ei niin yllättävää, mutta tällä kertaa sauna on kelluva ja seilaa pitkin järveä. Kipinä on muuttunut kapteeniksi ja löylynheitto on muuttunut merimatkaksi. Juuri kun olet heittämässä vettä kiukaalle, huomaatkin, että kiuas on muuttunut valtavaksi sushirullaksi. Kuka olisi uskonut, että sushi ja sauna sopivat yhteen? Juhannusyön taika, ystävät, juhannusyön taika.

Juhannusyön taika ei kuitenkaan rajoitu vain kummallisiin uniin. Se voi myös tuoda mukanaan romanttisia hetkiä. Tiedätkö sen vanhan juhannustaian, jossa kerätään seitsemän eri kukkaa tyynyn alle? Sanotaan, että nukkuessasi näet unessa tulevan puolisosi. Aamulla herätessäsi tyynysi alta löytyykin seitsemän grillimakkaraa. Ei ehkä romanttista, mutta ainakin se antaa hyvän syyn nauraa.

Ja puhutaanpa hetki niistä, jotka eivät juhannusyönä nuku lainkaan. He väittävät, että valvotun yön jälkeen juhannustaika saa päivän tuntumaan kuin unelta. Tämä on se hetki, kun kello viiden aamun aurinko tuntuu henkilökohtaiselta auringonnousulta ja lintujen laulu kuulostaa siltä kuin ne laulaisivat sinulle suoraan. Tai sitten se on vain univelan aiheuttamaa harhaa. Kuka tietää?

Yhteenvetona voidaan todeta, että juhannusyö on täynnä taikaa – niin valveilla kuin unessa. Joten ensi juhannuksena, kun kömmit juhannustansseista nukkumaan, varaudu siihen, että unesi saattavat olla vähän… no, juhannustaian värittämiä. Ja muista, että vaikka unesi olisivatkin täynnä grillimakkaroita ja kelluvia saunoja, tärkeintä on nauttia juhannuksen taianomaisesta tunnelmasta. Hyvää juhannusta ja suloisia unia!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:12:56