Etusivu > Kesäyön taianomaiset hetket ja valoisat unelmat.

#kesäyöt #unelmat #valoisatillat #taikahetket #luonto

2024/06/07 11:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kesäyö Suomessa on kuin äidin tekemä pannukakku: se on lämmin, täynnä rakkautta ja syötyään sitä, on vaikea uskoa että mitään pahaa voisi koskaan tapahtua. Kuvittele itsesi seisomassa keskellä suomalaista metsää, jossa ainoa ääni on kaukaisen käen kukunta ja hyttysen epätoivoinen yritys löytää illan viimeinen ateria. Täällä ollaan, keskellä taianomaista yötä, jolloin aurinko ei suostu menemään nukkumaan ja luonto näyttää parastaan.

Nämä valoisat illat ovat kuin pitkitettyjä juhlia, joissa aurinko on se vieras, joka ei suostu lähtemään vaikka kello on jo kolme aamuyöllä. “Mitä väliä, kun on kesä!”, se tuntuu sanovan ja levittyy horisonttiin laajalla hymyllä. Ja kuka voisi syyttää sitä? Onhan se harvinaista herkkua, että yöllä voi lukea kirjaa ilman lamppua tai pelata korttia mökin terassilla ilman, että tarvitsee siristellä silmiään.

Kesäyön taika on siinä, kuinka se herättää unelmat eloon. Muistatko, kun lapsena mietit, miltä tuntuisi olla merirosvo tai prinsessa? No, kesäyönä voit olla mitä vaan. Voit ottaa kalastusveneen ja lähteä järvelle, kuvitellen olevasi rohkea tutkimusmatkailija, joka kohta löytää uuden mantereen. Tai voit kääriytyä vilttiin ja tähyillä taivaalle, miettien, josko tähtiä laskemalla voisi toteuttaa kaikki toiveensa.

Ja sitten on se hetki, kun taikahetki kohtaa todellisuuden. Kun kello lyö neljä aamuyöstä ja huomaat, että olet vieläkin ulkona istumassa. Kahvikuppi on jäähtynyt, mutta sydän on lämmin. On se hetki, jolloin tajuaa, että unelmat eivät ole vain lapsille, vaan ne kuuluvat kaikille, jotka uskaltavat nauttia kesäyön taianomaisista hetkistä.

Luonto on täällä kuin paras ystävä, joka kuiskaa korvaasi: “Hei, muistatko sen unelman, josta puhuit viime vuonna? Nyt olisi hyvä hetki toteuttaa se.” Ja siinä hetkessä, kun kuulet sen, tiedät, että tämä on se hetki, jolloin kaikki on mahdollista. Joten vedä syvään henkeä, anna hyttysten laulaa serenadia korvissasi ja anna kesäyön taian viedä sinut mukanaan.

Ja muista: jos unelmat joskus tuntuvat liian kaukaisilta, aina voi palata siihen turvalliseen pannukakkuun. Koska loppujen lopuksi, se on se hetki, jolloin kaikki on juuri niin kuin pitää.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:14:26