Etusivu > “Keskiluokan vessapaperidilemma – sota yhden ja kahden kerroksen välillä.” #vessapaperi #arki #komiikka #elämänarvot

07.06.2024 11:28

"Keskiluokan vessapaperidilemma - sota yhden ja kahden kerroksen välillä." #vessapaperi #arki #komiikka #elämänarvot
Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan miettinyt, miksi perheet riitelevät? Ei, kyse ei ole siitä, kuka jätti likaiset sukat olohuoneen lattialle tai kuka unohti ostaa maitoa. Ei, suurimmat kiistat syntyvät aivan muusta: vessapaperista. Kyllä, luit oikein. Tervetuloa keskiluokan vessapaperidilemmaan – sotaan yhden ja kahden kerroksen välillä.

Ensinnäkin, onko mitään seksikkäämpää keskustelunaihetta kuin vessapaperi? Ajattele, olet illallisjuhlissa ja joku kysyy: “Mitkä ovat mielipiteesi vessapaperista?” Se on keskustelun aloittaja, joka saa kaikki kurottelemaan täytettyjä oliiveja hämillään. Mutta miksi tämä aihe herättää niin paljon tunteita?

Tämä kaikki alkoi päivästä, jolloin joku neropatti keksi, että vessapaperia voisi olla enemmän kuin yksi kerros. “Hei, tiedätkö mitä? Yksi kerros ei vain riitä!” Ja näin alkoi sotatila, joka jakaa perheitä kuin jouluinen Monopoly-peli.

Yhden kerroksen kannattajat väittävät, että heidän valintansa on ekologisempi ja taloudellisempi. “Miksi käyttää enemmän, kun vähemmälläkin pärjää?” he kysyvät. He ovat minimalismin mestareita, jotka uskovat, että less is more. Heillä on todennäköisesti myös sellainen minimalistinen sisustus, jossa kaikki on valkoista ja he juovat aamukahvinsa tyhjästä mukista.

Toisaalta kahden kerroksen kannattajat katsovat heitä kuin marsilaista. “Yksi kerros? Oletko tosissasi? Se on kuin yrittäisi kuivata autoa paperipyyhkeellä rankkasateessa!” He uskovat, että elämä on liian lyhyt yhden kerroksen vessapaperille. Heidän mielestään kahden kerroksen paperi on kuin pieni pehmeä pilvi, joka tuo ripauksen luksusta arkeen. He ovat niitä ihmisiä, jotka valitsevat aina ylimääräisen pehmusteen tyynyihinsä ja pitävät sähköhammasharjoista.

Ja sitten on niitä, jotka eivät vain pysty päättämään. He ostavat molempia ja toivovat, ettei kukaan perheenjäsen huomaa. Nämä ihmiset ovat rauhantekijöitä, jotka haluavat välttää konflikteja hinnalla millä hyvänsä. He ovat niitä, jotka sanovat: “Ei väliä, mitä elokuvaa katsotaan, kunhan katsotaan jotain yhdessä.”

Mutta älkäämme unohtako sitä hetkeä, kun huomaatte, että paperi on loppu. Juuri silloin, kun istutte siellä, elämänne filosofisimmassa hetkessä, ja tajuatte, että joku on jättänyt teidät pulaan. Se on hetki, jolloin ymmärrätte, että todellinen dilemma ei ole yhden tai kahden kerroksen välissä, vaan siinä, että joku ei ole täyttänyt rullaa uudestaan. Silloin kaikki kerrokset menettävät merkityksensä ja ainoa asia, jolla on väliä, on seuraavan rullan löytyminen.

Joten, olitpa sitten yhden kerroksen spartalainen tai kahden kerroksen hedonisti, muistakaa: tärkeintä on, että rullaa on aina jossain. Koska loppujen lopuksi elämä on liian lyhyt kiistelläksemme vessapaperista. Tai ehkä juuri siksi siitä kannattaa kiistellä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:48:46