Etusivu > Kiltti koira löytää kuuman makkaran. #komiikka #eläimet

2024/06/07 15:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oli kerran kiltti koira nimeltä Rolle, joka asui hiljaisessa pikkukylässä nimeltä Makuvaarat. Rolle oli tunnettu kylän ystävällisimpänä koirana, eikä hän koskaan jättänyt käyttämättä tilaisuutta tehdä hyvää tekoa. Kyläläiset vitsailivatkin usein, että Rolle oli kuin eläinkunnan oma partiopoika – aina valmis!

Eräänä aurinkoisena päivänä Rolle teki löytöretken kylän torille, missä myyjät olivat asettaneet herkkunsa esille houkuttelevasti. Toripäivä oli Rollelle juhlapäivä, sillä silloin hän sai aina rapsutuksia ja toisinaan jopa muutaman herkun.

Rolle nuuski ilmaa ja yritti selvittää, mistä herkullinen tuoksu oikein tuli. Hän seurasi hajua torin toiselle laidalle, jossa makkarakoju oli täydessä vauhdissa. Kojun myyjä, herra Makkarinen, oli tunnettu siitä, että hänen makkaransa olivat niin tulisia, että ne saivat jopa lohikäärmeet itkemään.

Yhtäkkiä Rolle huomasi, että yksi makkara oli pudonnut maahan. “Tämä on kohtalon johdatusta!” Rolle ajatteli, ja hänen suupielensä alkoivat jo nykiä odotuksesta. Hän lähestyi makkaraa varovasti, mutta ennen kuin ehti napata sen, herra Makkarinen huomasi tilanteen.

“No mutta Rolle, mitä sinä siellä kujeilet?” herra Makkarinen nauroi. “Tiedätkö, että tuo makkara on niin kuuma, että se saa sinut haukkumaan tulenlieskoja?”

Rolle oli kuitenkin päättänyt, että hänestä tulisi sankari. Hän nappasi makkaran suuhunsa ja alkoi pureskella. Ensimmäiset puremat olivat taivaallisia, mutta sitten makkara alkoi tehdä tehtävänsä. Rolle tunsi, kuinka lämpö levisi suusta hännänpäähän asti. Hänen silmänsä alkoivat vuotaa, ja hän tunsi kuin olisi syönyt tulivuorta!

Kyläläiset kokoontuivat Rolle ympärille. “Voi Rolle, miten urhea oletkaan,” sanoi rouva Leppänen. “Mutta ehkä ensi kerralla mietit kahdesti ennen kuin syöt jotain, mikä voisi sytyttää tulipalon.”

Rolle katsoi kyläläisiä silmät vettä valuen, mutta hymyili leveästi. Hän oli saanut annoksen kuumaa makkaraa ja samalla oppinut tärkeän läksyn: joskus se, mikä näyttää herkulliselta, voi olla todellinen tulikoe.

Ja niin Rolle palasi kotiin, jossa hän sai ansaitsemansa vesikupin ja paljon rapsutuksia. Makuvaarojen kyläläiset eivät unohtaneet tätä tapausta koskaan. Se muistutti heitä siitä, että joskus elämä antaa meille kuumia makkarakokeita – ja niistä selvittyämme olemme vähän viisaampia ja paljon hauskempia!

Ja Rolle? Hänestä tuli kylän sankari, joka aina muistetaan siitä, että hän otti kuuman makkaran haasteen vastaan – ja selvisi siitä hännänheilautuksella.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:10:12